Anledning

Discobursdag

Inviter til discobursdag! Dette er et tema som passer godt for større barn, spesielt jenter i 10-års alder og oppover.

Du kan også skrive på invitasjonen at alle skal kle seg i 70-talls antrekk eller ha ABBA-fest og lignende.På et discoparty må det ryddes plass til et dansegulv – her skal det danses! Har du en discokule må denne henges opp. Det er også gøy med litt farget belysning. Mange lekebutikker har rimelige utgaver av dette.

Pynt med fargede stjerner som du klipper ut av kartong og limer på glitter i kantene. Disse kan henges opp på veggen eller i taket. (Bruk malen – pdf-fil).

Det er også fint å legge de utover på bordet. Du kan også stanse ut sirkler og stjerner i farget papir og ha som pynt på bordet.

Ballonger i sølv og gull, serpentiner og stjerner som glitrer - jo mer farge og glitter, jo mer glam!

disco-party3

Server miniburgere og pynt med trepinner med flagg. Til dessert kan du servere cake pops og pannekaker med is og bær! Skriv ut flaskeetiketter og sett på hver brusflaske. Disse kan du også skrive navnene til gjestene på.

disco-party1 

Cake Pops
Cake pops er morsomt å lage, og kan dekoreres på mange forskjellige måter.

Du trenger et stykke ferdig kake, som sjokoladekake eller annen kake. Kake laget av ferdigmiks fungerer kjempefint.

1 pose kakemiks
3 ½ dl glasur, smørkrem
48 cakepops pinner/pinner til kjærlighet
1200 g candy coating
Lager du ut av en hele kake, for du ca 48 cake pops.

Bak kaken etter anvisning på pakken. Smuldre opp kaken i en bolle, slik at det ikke er store klumper igjen. Tilsett glasur etter ønsket smak, og bland godt.

Trill så runde kuler av deigen, og sett de på en tallerken dekket med plast i kjøleskapet i et par timer eller en kort stund i fryseren. (De skal være kalde, men ikke frosne).

Smelt candy melts eller kokesjokolade over vannbad eller forsiktig i mikroen. Smelt litt av gangen, slik at ikke den tykner for mye underveis.

Dypp så en cake pops pinne i den smeltede massen og stikk inn i kakekulen. Sett disse til avkjøling, slik at pinnen fester seg.

Dypp så hele cake popsen , med én dypping. Dypper du flere ganger kan den feste seg.

Rull i kakestrøssel og sett de på et tørkestativ av isopor eller på bakepapir til avkjøling.

Forslag til leker/aktiviteter:

Disco
Ingen discobursdag uten discomusikk og dansing. Finn frem dansemusikk, ”Saturday Night Fever” og ABBA. Har du en discokule må den opp i taket selvfølgelig!

Man kan også arrangere dansekonkurranser eller lignende.

Limbo-dansing
Du trenger en stokk/kosteskaft, og to stoler eller to personer som holder stokken.

Dette er en danselek som går ut på at man skal bevege seg til musikk og passere under stokken med hode og ryggen lent bakover. Det er om å gjøre og ikke rive stokken eller ta seg for. Stokken senkes etter hvert som alle har prøvd. Du kan også snekre et enkelt stativ med to stolper med store spiker i forskjellig høyde, så det er lett å senke stokken etter hvert. Den som står igjen til slutt har vunnet

Twister
Spill twister. Er dere mange kan man dele inn i grupper eller lag.

Du kan også lage et stort spill selv. Ta et gammelt laken eller to, eller bruk gråpapir på rull. Mal på fargede sirkler.

En kan være DJ og spille musikk. Når musikken stopper, ropes det ut en farge. Alle flytter en arm eller en fot til den fargen. Den som ikke klarer å flytte eller faller er ute.

Utkledning
Hvis du har du noen gamle retroklær, hatter, briller etc., sett frem en stor eske så barna kan kle seg ut!Du kan også arrangere konkurranser. To stykker konkurrerer mot hverandre om å få på seg mest mulig plagg i løpet av 1 minutt. Man kan også ha stafett og dele inn i to lag.

Hvert lag får hvert sitt antrekk bestående av likt antall plagg. Det er om og gjøre og kle på seg alle plaggene (utenpå sine egne), og av igjen og så gi de videre til nestemann. Første lag som er ferdig har vunnet.

Karaoke
Karaoke er gøy, og det er veldig lett å bli revet med!
Klar for en kveld med masse dans og moro?

Last ned filer her

Flagg_DiscoParty_rosa

Flagg Discobursdag

 

Untitled-8

Invitasjon Discobursdag

Untitled-4

Flagg Cake Pops

FlaskeetiketterDisco_rosa

Flaskeetiketter Discobursdag

Untitled-1

Mal stjerne Discobursdag