Anledning

Sjørøverbursdag

Sjørøvertema er alltid populært, spesielt hos de minste. Hva med å invitere til en skikkelig sjørøverfest? Se nedover på siden for å vinne din favoritt: TIP TOP SJØRØVER BÅT-IS, PIRATMUFFINS, SJOKOLADEKAKE SJØRØVERSKUTE eller KAPTEIN KROKS FAVORITTIS. Lenger ned på siden finner du forslag til sjørøverleker og sjørøvereffekter- Ha en morsom fest!

Sjørøverbursdag3

Lag en invitasjon på ekte sjørøvervis!

Rull den sammen og putt i flasker. Hvor morsomt er det ikke å få en ekte flaskepost i postkassen eller på hyllen sin i barnehagen? Eller rull den sammen og knyt et bånd rundt. Du kan henge på sjørøver-merket og skrive navnet på baksiden.

Skriv på invitasjonen at gjestene kan kle seg ut som sjørøvere hvis de vil. Det trenger ikke å være avansert; en enkel t-skjorte med sjørøver eller stripete t-skjorte er det mange som har, eller et tørkle.

Print ut øyelapper til alle gjestene. Lag hull i hver ende og fest på strikk. Lag avishatter og lim på sjørøvermerket! Pynt med masse ballonger! Hvitt, sort, rødt og gull passer godt til temaet. Det finnes også ballonger med sjørøvermotiv på. Last ned Pdf-filen nederst på siden, print ut og flaggene klippes ut, brettes i to og limes rundt trepinner.

Når gjestene ankommer festen kan de ønskes velkommen som pirater ved å male på sjørøverbarter med ansiktsmaling.

Bordet kan dekkes enkelt med sort laken eller papirduk. Strø gullpenger av sjokolade på bordet. Det er alltid populært! Sjørøvermerket kan brukes som sugerrør-pynt. Klipp ut og klipp et snitt øverst og nederst, og tre sugerrøret på. Flaskeetikettene kan byttes ut med de originale på flaskene, og skrive navn på gjestene. Dette fungerer som super bordplassering.

Sjørøvermusikk må til. Kanskje har du Kaptein Sabeltann eller annen sjørøvermusikk? 

 

TIP TOP SJØRØVER BÅT-IS

IMG_1369

Skal man arrangere et barneselskap er det ofte mange gjester- både barn og voksne. Velg en løsning som er kjapp, enkel og smakfull på 1, 2, 3- du trenger kun Tip Top Båtis!

Bygg båten sin størrelse etter hvor mange gjester du har, beregn en Tip Top Båtis til hver gjest. Plasser en tynn vase i midten av båten med sjørøverflagg i, og blås litt luft i noen sorte ballonger for å fylle båten.  

IMG_1382

 

Så enkelt kan sjørøver båt-isen bli servert der hver porsjon enkelt og greit er hver sin båt-is.

Ha en strålende bursdagsfeiring!

Tips! For at båten skal bli så stødig som mulig, kan man bruke tannpirkere for å feste båtisene på hverandre.

 

 

 

 

 

 

 PIRATMUFFINS

Sjørøverbursdag1

Du trenger:
300 g hvetemel
1 ss bakepulver
1/8 ts salt
120 g sukker
2 egg
2 ½ dl melk
6 ss solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt (1 ss vaniljesukker)

 

Bland alt det våte sammen og hell det over det tørre i bakebollen. Røres lett sammen. Fyll muffinsformer 2/3  fulle. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min.
Gir ca. 12 muffins

Glasur:

Rør sammen melis og vann, og farg med blå fargepasta, til du får ønsker styrke på fargen. Smør på muffinsene og pynt med gullmynter, gummikrokodiller og sjørøverflagg.

 

SJOKOLADEKAKE SJØRØVERSKUTE

Sjørøverbursdag2

Du trenger:

115 g smør (usaltet), smeltet
350 sukker
2 egg
240 g hvetemel
85 g kakao
1 ½ ts bakepulver
1 ½ ts natron
1 ts salt
2 ½ dl melk (halvparten kan erstattes med rømme)
2 ts vaniljeekstrakt/3 ts vaniljesukker
2 ½ dl kokende vann

Pisk smeltet smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt.

Alt det tørre siktes i en egen bolle. Ha i melblandingen og melken vekselvis over i smør/sukkerblandingen. Tilsett så vaniljeekstrakt, og pisk alt godt sammen i et par minutter. Til slutt tilsettes det kokende vannet, og blandes godt sammen.

Røren skal være ganske tynn. Ha røren over i en liten langpanne (ca 35 x 25 cm). Stekes midt i ovnen 180 grader, ca 30-35 min.

Sjokoladeglasur:
25 g smør, temperert
55-85 g kakaopulver
325 g melis
ca 5 ss melk
1 ts vaniljeekstrakt/1 ½ ts vaniljesukker

Pisk smøret lyst og luftig. Kakaopulver og melis siktes, og tilsettes sammen med melken.
Vend forsiktig sammen, før det piskes til den blir kremaktig.
Skjær ut kaken som en båt.
Bruk bitene du skjærer av til å bygge opp i høyden. Fest de godt på med glasur.

Så dekkes hele kaken med glasur. Pynt kaken med seigmenn, Non Stop og annet smågodt. Ekstra fint blir det hvis en legger gele i strimler/biter rundt kaken og pynter med krokodiller! Seilene lager du ved å rive ut stykker av papir og feste på trespyd.

 

KAPTEIN KROKS FAVORITTIS

Sjørøverbursdag isbilde

Du trenger:
Kuler med vaniljeis
Sjokoladesaus/karamellsaus
Smarties
Gummi-krokodiller
Kan serveres porsjonsvis eller legges opp på et stort fat rett før servering.

Legg opp flere kuler med din favorittis i en bolle eller på et fat. Pynt med sjokoladesaus, gummikrokodiller, sjokoladepenger og sjørøverflagg!

Hvilken pirat kan vel motstå dette?

FORSLAG TIL LEKER

Flasketuten peker på
Denne leken egner seg godt til pakkeåpning, og er en fin måte å få dette til under et litt roligere og ordnet tempo. Alle gjestene tar med seg sin gave til bursdagsbarnet, og alle setter seg rundt i ring. Bursdagsbarnet snurrer flasken først.

Den som flasketuten peker på skal først gi sin gave til bursdagsbarnet, som pakker den opp. Deretter er det den som overrakte gaven sin tur til å snurre flasken, osv.

Få spikereren ned i flasken
Sett en tomflaske på gulvet. Ha en hyssing i passende lengde og knyt fast en stor spiker eller noe liknende nederst. Knyt så hyssingen rundt livet. Så er det om å gjøre å få den ned i flasken ved å sette seg på huk og styre spikeren. Dette kan gjøres enklere for de minste ved å velge noe med større åpning.

Bit i eplet
Dette egner seg best ute, da det blir litt søl, men har du mulighet til å være ute sommerstid er dette en veldig morsom lek. Fyll en balje med vann og ha et eple i.

Du trenger også en fat med mel og en sjokolade/karamell eller lignende på toppen. (Det må være godteri som er innpakket i papir). Leken går ut på å først ta en bit av eplet uten hjelp av hendene, og deretter plukke opp sjokoladen i melfatet.  Barna blir henrykte når de ser alle de morsomme mel-ansiktene!

Laksrislisse-snurring
Bind en seigmann eller gummikrokodille fast i enden av en lakrislisse. Alle gjestene får hver sin. Alle står klare med den ene enden av lakrislissen i munnen. Armene skal være bak på ryggen. Når du sier ”klar-ferdig-gå”, er det førstemann til å snurre hele lissen opp i munnen med tungen og spise seigmannen/krokodillen! Premien kan være gullpenger med sjokolade eller tattoveringer.

Arranger skattejakt!
Lag et skattekart og gjem skatten. Skatten kan være godteposer eller hva med en eske full av is-pinner og gullmynter? 

Ship o' hoi!


NEDLASTNINGER

Untitled-8

Lag en sjørøver flaskeetikketter!

 

sjørøver-invitasjon.psd
Lag en invitasjon til sjørøverbursdag!

Untitled-2

Lag egne sjørøverbursdag merker!

 

Untitled-6

Lag flagg til isen!

Sjoroverkartet

Lag et sjørøverkart!