Bærsaus
bursdag-small4040 fest-small4040 Anledning sommer

Du trenger
  • ½ dl vann
  • ½ dl sukker
  • 1 pose frosne bringebær
  • eller andre bær/frukt
Slik gjør du:

Kok opp sukker og vann, til sukkeret er oppløst. Ha det hele i en blender og kjør til det er godt blandet. Sil av. 

Tips! Prøv å blande bringebær og pasjonsfrukt…

Når du skal blande noe inn i en iskrem, bør den være myk og ikke smeltet! Den beste måten å få den myk på er enten å la den stå lenge nok i kjøleskapet til den er enkel å røre noe inn i. En annen mulighet er å la den stå på benken i 5-10 minutter og så kjøre den raskt noen runder i en food processor, hvis du har en som er sterk nok til dette. Ved å la en is mykne mister den også litt av ”luftigheten”, derfor skal den ikke bli for myk og  heller ikke smelte til den er rennende. Is som har vært helt smeltet, får en konsistens som ikke er så god når den blir fryst igjen.