Pavlova
med iskrem, pasjonsfrukt og kiwi
fest-small4040 bursdag-small4040 Anledning sommer

6 personer
Du trenger
  • Marengs:
  • 6 store eggehviter (romtempererte)
  • 1 ½ ss Maizena
  • 1 ss eddik
  • 3 dl sukker
  • Pynt:
  • 1-2 bokser PREMIUM Vanilje
  • 4 pasjonsfrukt
  • 2 kiwi
Lag én stor pavlova eller flere små. Det er ikke så lett å skjære ut hele ”kakestykker” av en stor pavlova, men selv om det kan bli litt grisete, er det supergodt! Den ser uansett utrolig flott ut når den kommer på bordet.
Slik gjør du:


1. Forvarm stekeovnen til 170 C.

2. Pisk eggehvitene til skum med en håndmikser eller lignende.

3. Tilsett Maizena og eddik.

4. Ha i litt sukker om gangen mens du pisker. Pisk til du har en blank og fast marengs og til sukkerkornene er oppløst.

5. Lag flere små porsjonsmarengser på et bakepapir eller lag to store.

6. Skru ned stekeovnen til 130 C og la marengsen steke ca 50 minutter.

7. Skru av ovnen, lukk opp ovnsdøra litt og la de hvite skyene stå, gjerne over natten.

Til servering:
Del pasjonsfruktene i to og skrap innholdet over i en liten kopp/ bolle. Skrell kiwiene ved å snitte og rive skallet forsiktig av. Del kiwiene i tynne skiver. Legg på klatter/kuler med iskrem på marengsene, pynt med skiver av kiwi og noen teskjeer med pasjonsfrukt.
Server med én gang!

Det er viktig å ha rene og tørre redskaper når man skal piske eggehvitene stive. Det er også viktig å ikke søle eggeplommer i hviten. Den skal altså være helt ”ren”.
Marengs holder seg flere dager, opptil 1 uke i lufttett boks og lignende, så her kan du lage en snasen dessert ganske raskt, hvis du har gjort dette forarbeidet.