Pavlova: Med Dream Greek Style med Sitron
bursdag-small4040 fest-small4040 Anledning sommer

6 personer
Du trenger
  • Marengs:
  • 6 store eggehviter (romtempererte)
  • 1,5 ss Matzena
  • 1 ss eddik
  • 3 dl sukker
  • Topping:
  • 1-2 bokser Dream Greek Style med Sitron
  • 4 pasjonsfrukt
  • 2 kiwi
Pavlova er alltid en sikker vinner i sommerhalvåret. Kaken er lett å like, og er lekker på dessertbordet, enten du lager én stor kake eller flere små. Serverer du Pavlova med Dream Greek Style med Sitron er du garantert en frisk, fruktig og deilig suksess.
Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Pisk eggehvitene til skum med en håndmikser eller lignende. Tilsett Maizena og eddik. Ha i litt sukker av gangen mens du pisker. Pisk til du har en blank og fast marengs og til sukkerkornene er oppløst.

Lag flere små porsjonsmarengser på et bakepapir, eller to store.

Skru ned stekeovnen til 130 °C og la marengsen steke i ca. 50 minutter. Skru av ovnen, lukk opp ovnsdøra litt og la marengsene stå en stund, gjerne over natten.

Til servering

Del pasjonsfrukt i to og skrap innholdet over i en liten bolle. Skrell kiwi ved å snitte og rive skallet forsiktig av. Del kiwiene i tynne skiver.

Legg iskuler på marengsbunnene, og pynt med skiver av kiwi og noen teskjeer med pasjonsfrukt. Server med én gang!

Det er viktig å ha rene og tørre redskaper når man skal piske eggehvitene stive. Det er også viktig å ikke søle eggeplomme i hviten.

Marengs holder seg godt i flere dager i lufttett boks. Har du gjort litt forarbeid kan du derfor ha denne lekre desserten klar raskt.