Til hovedinnhold

Ansvar, personvern og cookies

På denne siden vil du finne informasjon om hvordan Diplom-Is behandler data og hvordan du som forbruker kan få tilgang til, endre eller slette informasjon om deg.

For å kunne gi deg gode brukeropplevelser på Diplom-Is.no, samler vi inn informasjon om brukermønster og persondata. Når du går inn som bruker på nettstedet www.diplom-is.no, godtar du vilkårene nedenfor. Innholdet i ansvarserklæringen kan endres løpende. Du bør derfor lese igjennom erklæringen når du besøker nettstedet neste gang. 

Opphavsrett 
Innholdet på Diplom-Is.no er underlagt opphavsrettsbeskyttelse. Med unntak av oppskrifter og bilder/tekst knyttet til oppskrifter, kan alt innhold fritt distribueres, kopieres og lagres elektronisk eller skrives ut. Dette samtykket gis under forutsetning av at kilden til materialet angis riktig. 

Oppskrifter og bilder/tekst til oppskrifter 
Med unntak av forbrukers alminnelige bruk, kan oppskrifter på Diplom-Is.no ikke benyttes uten samtykke fra Diplom-Is. Ved enhver gjengivelse av Diplom-Is sine oppskrifter skal oppskriftene gjengis ordrett. Innhold må også markeres med canonical URL (Rel=Canonical) for å unngå duplisert innhold og skade Diplom-is.no sin SEO trafikk. 

Oppskrift skal akkrediteres med følgende tekst og klikkbare lenke til original oppskrift på tine.no i umiddelbar nærhet til oppskriften: «Oppskriften(e) er hentet fra Diplom-Is.». 

Ansvarserklæring 
Vi jobber hele tiden med å sikre at innholdet på nettstedene er så oppdatert og korrekt som mulig. Det kan allikevel forekomme at noe informasjon kan være ufullstendig, unøyaktig eller ikke oppdatert. Diplom-Is påtar seg intet ansvar for eventuelle unøyaktigheter eller utelatelser i opplysningene. Enhver beslutning du tar på basis av opplysningene på Diplom-Is nettsteder skjer på ditt eget ansvar. Diplom-Is påtar seg intet ansvar for tap eller skade av noen art som måtte oppstå av bruken av Diplom-Is nettsted, eller opplysninger som finnes der. 

www.diplom-is.no kan inneholde lenker til andre websider utenfor Diplom-Is sin kontroll. Diplom-Is legger inn slike lenker for å hjelpe sidens besøkende til å finne mer informasjon innen spesifikke områder. Diplom-Is kan ikke garantere at slik lenket informasjon er korrekt, relevant, aktuell eller fullstendig. 

Henvisninger til hvilket som helst kommersielt produkt, prosess eller tjeneste, eller bruken av bransje, firma eller juridisk person på Diplom-Is.no, er kun ment som informasjon og service for nettstedets besøkende og innebærer ingen godkjennelse eller anbefaling eller støtte eller favorisering fra Diplom-Is sin side. Diplom-Is kan ikke garantere at de fargene som vises på nettsiden er eksakt like de fargene som produkter, ingredienser etc. har i virkeligheten. Hvordan fargen oppfattes skyldes innstillinger i din datamaskin. 

Personopplysninger 
Diplom-Is behandler alle personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer eller annen personlig informasjon du gir til Diplom-Is i forbindelse med konkurranser, nyhetsbrev, markedsføring, påmeldinger, bestillinger og annet, i henhold til gjeldende personopplysningslov. Opplysningene brukes kun til det du har gitt ditt samtykke til, for å oppfylle en avtale eller for å oppfylle Diplom-Is sine rettslige forpliktelser. 

Dersom du har samtykket til å motta tilbud eller nyhetsbrev fra Diplom-Is, vil vi kunne foreta en personlig tilpasning slik at markedsføringen oppleves relevant for mottakerne. Før slik behandling starter, vil du gis utfyllende informasjon og en enkel mulighet til å velge å motta generelle tilbud og nyhetsbrev i stedet for tilpassede. 

Diplom-Is vil slette personopplysningene når Diplom-Is har håndtert din henvendelse, oppfylt en avtale eller rettslige forpliktelse, eller når du trekker samtykket tilbake ved å kontakte oss som forklart nedenfor. 

Alternativt til sletting, kan Diplom-Is fjerne identifiserende opplysninger fra personopplysningene, slik at opplysningene ikke lenger kan knyttes til deg (anonymisering). Slik anonym informasjon kan Diplom-Is bruke i sitt erfaringsarkiv og for å utarbeide analyser og statistikk, for å tilpasse og utvikle Diplom-Is sin markedsføring og produkter i forhold til forbrukernes ønske og behov. 

Personopplysningene lagres på Diplom-Is egne servere og hos skytjeneste¬leverandører CoPro i Norge, som også følger norsk personopplysningslov (GDPR). Diplom-Is overleverer ikke personopplysningene dine til andre tredje parter med mindre du har samtykket til det. 

For å overvåke og svare på henvendelser som kommer på Diplom-is sine kontoer på Facebook og Instagram benyttes Facebooks eget verktøy Facebook Business Manager og Facebook Business Suite (mobil). 

Kontakt oss på forbrukerservice@diplom-is.no eller ring Forbrukerservice +47 51 37 14 96 om du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigert eller slettet personopplysninger som er lagret om deg. Du kan på samme måte protestere mot, kreve begrensning av eller trekke tilbake samtykke til behandlingen av personopplysninger. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet. 

Diplom-Is AS er eid av TINE. TINE har besluttet å videreføre den frivillige ordningen med eget personvernombud, og du kan derfor også kontakte personvernombud@tine.no for spørsmål om behandling av personopplysninger i TINE-Gruppen. 

Informasjonskapsler (cookies) 
Diplom-Is sine nettsteder og de aller fleste nettsider benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside lagres på din datamaskin. 

Diplom-Is bruker disse informasjonskapsler til å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden samt for å samle inn statistikk som vi benytter til å gjøre nettsidene våre bedre. Ved å benytte Diplom-s sine nettsteder samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. 

Les mer om informasjonskapsler (cookies) her.