Til hovedinnhold

Dalgonakaffe med is

Er du glad i iskaffe, har du garantert fått med deg dalgona-trenden. 

Dette er en dalgonakaffe med is, laget med deilig vaniljeis og har et hint av dulce de leche og kokos.

Ingredienser

  • 10 kuler
    Diplom-Is Vanilje 2L
  • 3 ss
    søt kondensert melk
  • 2 ss
    kokoskrem (evt. kokosmelk)
  • Espresso etter smak
  • Dulce de leche til pynt
  • Kremfløte til krem
  • Vaniljesukker til krem

Slik gjør du det

  1. 1
    Smør dulce de leche på innsiden av to glass med baksiden av en skje.
    Tips

    Får du ikke tak i dulce de leche, kan du lage selv ved å koke en boks søt kondensert melk i tre timer.

  2. 2
    Pisk fløten til krem og smak til med vaniljesukker. Ha kremen over i en sprøytepose og la den stå i kjøleskapet.
  3. 3
    Miks vaniljeis, valgfri mengde espressoshots, kokosmelk og søt kondensert melk i en blender.
  4. 4
    Hell shaken over i glassene og sprøyt på kremen i dalgona-stil.
  5. 5
    Dryss over litt kanel og nyt!