Til hovedinnhold
Bilde av skål med is og epleskiver

Eplesmuleiskrem

 

Noen liker mye eplekakesmulefyll i iskremen, andre bare litt.

Blir det for mye, kan du jo servere resten av kakesmulene ved siden av. Da smaker det utrolig godt hvis du luner den litt i stekeovnen først...

Ingredienser

  • 1 boks
    Royal Vanilje 0,9L eller Diplom-Is Vanilje 2L
  • 2
    epler
  • Noen dråper
    sitron
  • 1 ts
    kanel
  • ca. 51 g
    brunt sukker
  • 1 ts
    mel
  • 100 g
    mel
  • 50 g
    havregryn
  • En liten klype
    salt
  • 100 g
    Meierismør

Slik gjør du det

  1. 1
    Forvarm stekeovnen til 180 C. Skrell og del eplene i små terninger (ikke kjernehuset) og ha bitene i en bolle sammen med litt sitronsaft.
  2. 2
    Dryss på kanel, sukker og mel. Sett til siden mens du lager smuledeigen.
  3. 3
    Ha mel, havregryn, salt, smør og sukker i en bolle og bland godt med hendene, til du har en smulete, litt klumpete deig.
  4. 4
    Fordel eplebitene i en liten, smurt ildfast form og strø over smuledeigen.
  5. 5
    Stek smulekaken i ca. 30-40 minutter. Avkjøl helt.
  6. 6
    Når iskremen er myk nok, og eplesmulene helt avkjølt, kan du røre alt raskt sammen i en stor bolle.
    Tips

    Hvis du vil lage en iskrem med smulekake og ikke bruke epler, kan du erstatte eplene med f.eks blåbær, små biter av pærer, bjørnebær eller kirsebær. Ønsker du å ikke bruke hvetemel, kan du bruke havregryn, havremel, kokos eller grovt mel av nøtter.

  7. 7
    Hell over i en form eller lignende, sett på lokk og sett den i fryseren med én gang.