Blir det for mye, kan du jo servere resten av kakesmulene ved siden av. Da smaker det utrolig godt hvis du luner den litt i stekeovnen først...

Eplesmuleiskrem
Noen liker mye eplekakesmulefyll i iskremen, andre bare litt.
Ingredienser
-
1 boksRoyal Vanilje 0,9L eller Diplom-Is Vanilje 2L
-
2epler
-
Noen dråpersitron
-
1 tskanel
-
ca. 51 gbrunt sukker
-
1 tsmel
-
100 gmel
-
50 ghavregryn
-
En liten klypesalt
-
100 gMeierismør
Slik gjør du det
-
1Forvarm stekeovnen til 180 C. Skrell og del eplene i små terninger (ikke kjernehuset) og ha bitene i en bolle sammen med litt sitronsaft.
-
2Dryss på kanel, sukker og mel. Sett til siden mens du lager smuledeigen.
-
3Ha mel, havregryn, salt, smør og sukker i en bolle og bland godt med hendene, til du har en smulete, litt klumpete deig.
-
4Fordel eplebitene i en liten, smurt ildfast form og strø over smuledeigen.
-
5Stek smulekaken i ca. 30-40 minutter. Avkjøl helt.
-
6Når iskremen er myk nok, og eplesmulene helt avkjølt, kan du røre alt raskt sammen i en stor bolle.Tips
Hvis du vil lage en iskrem med smulekake og ikke bruke epler, kan du erstatte eplene med f.eks blåbær, små biter av pærer, bjørnebær eller kirsebær. Ønsker du å ikke bruke hvetemel, kan du bruke havregryn, havremel, kokos eller grovt mel av nøtter.
-
7Hell over i en form eller lignende, sett på lokk og sett den i fryseren med én gang.