Til hovedinnhold
Bilde av is i form med plomme og solbær

Is i form med plomme og solbær

 

Denne kaken kan du gjerne servere ”halvkald”, eller som italienerne sier det, semifreddo.

La den stå på benken til du ser den mykner godt i kantene, eller ta den ut av fryseren før den er helt frossen.

Ingredienser

  • Til 1 brødform:
  • 2 bokser
    Royal Vanilje 0,9L
  • 3 dl
    smuler fra kjeks, som f.eks Kornmo eller italienske biscotti
  • 5 ss
    Meierismør
  • 1-2 dl
    plomme- og/eller solbærsyltetøy

Slik gjør du det

  1. 1
    Ha kjeksen i en liten plastpose eller mellom 2 lag matpapir. Bruk en kjevle til å rulle over slik at de knuser til fine smuler.
  2. 2
    Smelt smør og ha det i en bolle sammen med kjekssmulene.
  3. 3
    Dekk en brødform med 2 lag plastfolie. Pass på at folien henger godt utover kanten.
  4. 4
    Dytt kjekssmulene godt ned i formen, press ut i kantene og sett den i fryseren i ca.15 minutter. I mellomtiden, la isen bli myk slik at du kan dytte syltetøy ned i den, eventuelt kjør den raskt i en foodprocessor.
    Tips

    Server gjerne med egne fruktsauser/syltetøy ved siden av. Vil du unngå klumper kan du presse sausen/ syltetøyet gjennom en sil. Karamelliserte nøtter er heller ikke dumt til denne isen, enten som pynt eller som et ekstra lag over kjeksen. Andre bær eller annen frukt er selvfølgelig også en mulighet.

  5. 5
    Ha isen i brødformen. Bruk en skje for å lage syltetøymønster i isen, la skjeen vri seg, dra den bortover ned i iskremen.
  6. 6
    Dekk formen stramt med plasten og sett den i fryseren.
  7. 7
    Før servering løfter du isen ut av formen, snu iskremen og løsne plasten. Snu tilbake, slik at kjeksbunnen kommer ned og sett isen på et serveringsfat. La den gjerne stå litt før servering.