La den stå på benken til du ser den mykner godt i kantene, eller ta den ut av fryseren før den er helt frossen.

Is i form med plomme og solbær
Denne kaken kan du gjerne servere ”halvkald”, eller som italienerne sier det, semifreddo.
Ingredienser
-
Til 1 brødform:
-
2 bokserRoyal Vanilje 0,9L
-
3 dlsmuler fra kjeks, som f.eks Kornmo eller italienske biscotti
-
5 ssMeierismør
-
1-2 dlplomme- og/eller solbærsyltetøy
Slik gjør du det
-
1Ha kjeksen i en liten plastpose eller mellom 2 lag matpapir. Bruk en kjevle til å rulle over slik at de knuser til fine smuler.
-
2Smelt smør og ha det i en bolle sammen med kjekssmulene.
-
3Dekk en brødform med 2 lag plastfolie. Pass på at folien henger godt utover kanten.
-
4Dytt kjekssmulene godt ned i formen, press ut i kantene og sett den i fryseren i ca.15 minutter. I mellomtiden, la isen bli myk slik at du kan dytte syltetøy ned i den, eventuelt kjør den raskt i en foodprocessor.Tips
Server gjerne med egne fruktsauser/syltetøy ved siden av. Vil du unngå klumper kan du presse sausen/ syltetøyet gjennom en sil. Karamelliserte nøtter er heller ikke dumt til denne isen, enten som pynt eller som et ekstra lag over kjeksen. Andre bær eller annen frukt er selvfølgelig også en mulighet.
-
5Ha isen i brødformen. Bruk en skje for å lage syltetøymønster i isen, la skjeen vri seg, dra den bortover ned i iskremen.
-
6Dekk formen stramt med plasten og sett den i fryseren.
-
7Før servering løfter du isen ut av formen, snu iskremen og løsne plasten. Snu tilbake, slik at kjeksbunnen kommer ned og sett isen på et serveringsfat. La den gjerne stå litt før servering.