Det er ikke så lett å skjære ut hele ”kakestykker” av en stor pavlova, men selv om det kan bli litt grisete, er det supergodt! Den ser uansett utrolig flott ut når den kommer på bordet.

Iskake med marengs
Lag pavlova-vri av iskake med marengs! Denne kan lages som én stor eller flere små.
Ingredienser
-
6 storeeggehviter (romtempererte)
-
1 ½ ssMaizena
-
1 sseddik
-
3 dlsukker
-
1-2 bokserRoyal Vanilje 0,9L
-
4pasjonsfrukt
-
2kiwi
Slik gjør du det
-
1Forvarm stekeovnen til 170 C.
-
2Pisk eggehvitene til skum med en håndmikser eller lignende.
-
3Tilsett Maizena og eddik.
-
4Ha i litt sukker om gangen mens du pisker. Pisk til du har en blank og fast marengs og til sukkerkornene er oppløst.Tips
Det er viktig å ha rene og tørre redskaper når man skal piske eggehvitene stive. Det er også viktig å ikke søle eggeplommer i hviten. Den skal altså være helt ”ren”.
Marengs holder seg flere dager, opptil 1 uke i lufttett boks og lignende, så her kan du lage en snasen dessert ganske raskt, hvis du har gjort dette forarbeidet.
-
5Lag flere små porsjonsmarengser på et bakepapir eller lag to store.
-
6Skru ned stekeovnen til 130 C og la marengsen steke ca 50 minutter.
-
7Skru av ovnen, lukk opp ovnsdøra litt og la de hvite skyene stå, gjerne over natten.Tips
Til servering:
Del pasjonsfruktene i to og skrap innholdet over i en liten kopp/ bolle. Skrell kiwiene ved å snitte og rive skallet forsiktig av. Del kiwiene i tynne skiver. Legg på klatter/kuler med iskrem på marengsene, pynt med skiver av kiwi og noen teskjeer med pasjonsfrukt.
Server med én gang!