Det er ikke så lett å skjære ut hele ”kakestykker” av en stor pavlova, men selv om det kan bli litt grisete, er det supergodt! Den ser uansett utrolig flott ut når den kommer på bordet.
![Bilde av is, kiwi og marengs](/inspirasjon/oppskrifter/iskake-med-marengs/_/image/d36ecd38-831f-47f0-8db3-dfa19ee864ca:9622b4cc99b592063118e5c870ba99e028bb484b/width-1000/Pavlova_med_iskrem.jpg)
Iskake med marengs
Lag pavlova-vri av iskake med marengs! Denne kan lages som én stor eller flere små.
Ingredienser
-
6 storeeggehviter (romtempererte)
-
1 ½ ssMaizena
-
1 sseddik
-
3 dlsukker
-
1-2 bokserRoyal Vanilje 0,9L
-
4pasjonsfrukt
-
2kiwi
Slik gjør du det
-
1Forvarm stekeovnen til 170 C.
-
2Pisk eggehvitene til skum med en håndmikser eller lignende.
-
3Tilsett Maizena og eddik.
-
4Ha i litt sukker om gangen mens du pisker. Pisk til du har en blank og fast marengs og til sukkerkornene er oppløst.Tips
Det er viktig å ha rene og tørre redskaper når man skal piske eggehvitene stive. Det er også viktig å ikke søle eggeplommer i hviten. Den skal altså være helt ”ren”.
Marengs holder seg flere dager, opptil 1 uke i lufttett boks og lignende, så her kan du lage en snasen dessert ganske raskt, hvis du har gjort dette forarbeidet.
-
5Lag flere små porsjonsmarengser på et bakepapir eller lag to store.
-
6Skru ned stekeovnen til 130 C og la marengsen steke ca 50 minutter.
-
7Skru av ovnen, lukk opp ovnsdøra litt og la de hvite skyene stå, gjerne over natten.Tips
Til servering:
Del pasjonsfruktene i to og skrap innholdet over i en liten kopp/ bolle. Skrell kiwiene ved å snitte og rive skallet forsiktig av. Del kiwiene i tynne skiver. Legg på klatter/kuler med iskrem på marengsene, pynt med skiver av kiwi og noen teskjeer med pasjonsfrukt.
Server med én gang!