Ikke bare iskrem, frukt og bær, men gjerne også 17.maiflagg eller andre flagg. Store topper av stivpisket krem og annen kakepynt.
![Bilde av kake med iskuler og bær](/inspirasjon/oppskrifter/iskake-med-n%C3%B8ttebunn/_/image/a44eee14-8314-46e4-8c37-950b9ad3b324:e94cbe657daef68be72c8c86267b92975096799d/width-1000/Mammas_nottebunn.jpg)
Iskake med nøttebunn
En kake som takler det meste på toppen.
Ingredienser
-
4egg
-
200 gsukker
-
200 gmandler
-
2 sshvetemel (kan utelates)
-
1 tsbakepulver
-
1-1 ½ (ca. 10-14 kuler)boks med iskrem
-
Velg din(e) favoritt(er) av Diplom-Is PREMIUM
Slik gjør du det
-
1Start med nøttebunnen. Forvarm stekeovnen til 170 C.
-
2Kjør mandlene til mandelmel i en blender eller food processor.
-
3Pisk egg og sukker hvitt og bland inn mandelmel, bakepulver og eventuelt mel.
-
4Smør en springform (ca. 21-23 cm) og legg matpapir i bunnen, se under generelle tips
-
5Hell i nøtterøren og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.Tips
Nøttebunnen går utmerket i fryseren. Ta den opp 2-3 timer i forkant før du legger på iskremkulene. Du kan også legge på iskremkuler på bunnen i forkant av servering for så å fryse den, men da må den ikke stå på frys for lenge, da får du i tilfelle en iskake med iskald bunn. Vil du prøve dette så lag evt. en tynnere bunn.
-
6Skru av ovnen og la kaken stå med en litt åpen dør til den er så avkjølt at du kan ta den ut med hendene. Til servering – legg på ønskede kuler av iskrem, pynt med friske bær, saus og hva du vil av andre godsaker.Tips
Voksenvarianten: Hvis du ønsker så kan du ”dynke” bunnen med en ½ dl med f.eks. likør, søt sherry eller portvin. Dette gjør du når den er fersk og ikke hvis den skal i fryseren etterpå.