Til hovedinnhold
Bilde av kake med iskuler og bær

Iskake med nøttebunn

 

En kake som takler det meste på toppen.

Ikke bare iskrem, frukt og bær, men gjerne også 17.maiflagg eller andre flagg. Store topper av stivpisket krem og annen kakepynt.

Ingredienser

  • 4
    egg
  • 200 g
    sukker
  • 200 g
    mandler
  • 2 ss
    hvetemel (kan utelates)
  • 1 ts
    bakepulver
  • 1-1 ½ (ca. 10-14 kuler)
    boks med iskrem
  • Velg din(e) favoritt(er) av Diplom-Is PREMIUM

Slik gjør du det

  1. 1
    Start med nøttebunnen. Forvarm stekeovnen til 170 C.
  2. 2
    Kjør mandlene til mandelmel i en blender eller food processor.
  3. 3
    Pisk egg og sukker hvitt og bland inn mandelmel, bakepulver og eventuelt mel.
  4. 4
    Smør en springform (ca. 21-23 cm) og legg matpapir i bunnen, se under generelle tips
  5. 5
    Hell i nøtterøren og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
    Tips

    Nøttebunnen går utmerket i fryseren. Ta den opp 2-3 timer i forkant før du legger på iskremkulene. Du kan også legge på iskremkuler på bunnen i forkant av servering for så å fryse den, men da må den ikke stå på frys for lenge, da får du i tilfelle en iskake med iskald bunn. Vil du prøve dette så lag evt. en tynnere bunn.

  6. 6
    Skru av ovnen og la kaken stå med en litt åpen dør til den er så avkjølt at du kan ta den ut med hendene. Til servering – legg på ønskede kuler av iskrem, pynt med friske bær, saus og hva du vil av andre godsaker.
    Tips

    Voksenvarianten: Hvis du ønsker så kan du ”dynke” bunnen med en ½ dl med f.eks. likør, søt sherry eller portvin. Dette gjør du når den er fersk og ikke hvis den skal i fryseren etterpå.