Til hovedinnhold
Bilde av kjeks og iskuler

Iskrem-sandwich

 

Iskrem-sandwich er en herlig og leken variant som frister både små og store.

Lag gjerne to ulike varianter, både med Dream Vanilje og Dream Cookie Dough, så har du noe for enhver smak. Med hjemmelagede kjeks får du den ekstra lille prikken over isen.

Ingredienser

  • 16 store
    Sjokoladecookies
  • 1 boks
    Diplom-Is Vanilje 2L og/eller Dream Cookie Dough
  • 225 g
    smør, romtemperert
  • 300 g
    sukker (200 g brunt sukker og 100 g hvitt sukker)
  • 2
    egg
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 1 ts
    natron
  • 0,5 ts
    salt
  • 325 g
    hvetemel
  • 3,5 dl
    sjokoladelinser eller grovhakket kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. 1
    Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. 2
    Bland sammen smør og sukker i en foodprosessor, eller pisk sammen med en håndvisp.
  3. 3
    Pisk inn eggene, og deretter vaniljesukker, hvetemel, natron og salt. Bruk en sleiv og rør sjokoladebitene inn i blandingen. Sett deigen kjølig i ca. 30 min.
    Tips

    Cookieoppskriften gir ca. 30 store cookies – legg resten i en tett boks eller i fryseren, så har du deilige kjeks til neste gang du har lyst på noe godt.

  4. 4
    Kle en stekeplate med bakepapir og sett topper med deig på platen ved hjelp av to teskjeer. Sett deigen med ca. 5 cm mellomrom, kjeksen flyter litt ut under steking.
    Tips

    Ikke stek kjeksene for lenge - det er meningen at de skal være myke også når de er avkjølte.

  5. 5
    Stekes midt i ovnen ved 180 °C i 8-12 min,
  6. 6
    Steketiden avhenger av ovnen din og hvor store kjeks du lager. Kjeksene skal være lyse men en gyldenbrun farge i kantene. Avkjøl kjeksene.
    Tips

    Før du begynner å montere sandwichene bør du legge kjeksene litt i fryseren, og ta opp iskremen fra fryseren slik at den rekker å mykne litt.

    Iskrem-sandwich smaker aller best med egne hjemmelagede cookies, men det finnes også mange gode kjøpekjeks.

  7. 7
    Bruk en bred smørekniv eller lignende, og smør et godt lag med iskrem på den ene kjeksen. Legg på en kjeks til og klem lett.
  8. 8
    Bruk en teskje eller en smørekniv til å dytte inn ekstra iskrem rundt sandwichen.
  9. 9
    Gjenta med de resterende kjeksene. Legg sandwichene raskt i fryseren før du serverer, eller spis med én gang!