Til hovedinnhold

Krokan-is med karamellpopcorn

Denne himmelske desserten imponerer garantert gjestene!

Få ting kan toppe kombinasjonen av fløyelsmyk fløteiskrem og knasende krokan, men salt karamellpopcorn får virkelig satt prikken over i-sen.

Ingredienser

  • Diplom-Is Krokan 2L
  • 50 g
    popcorn (ferdig poppet)
  • 90 g
    brunt sukker
  • 90 g
    smør
  • 50 g
    lys sirup
  • 1/4 ts
    natron
  • 1/2 ts
    vaniljeekstrakt
  • Saltflak

Slik gjør du det

  1. 1
    Sett ovnen på 165 grader.
  2. 2
    Smelt smør, sukker og sirup i en gryte. Bruk middels varme.
  3. 3
    Når det begynner å boble godt, har du i vanilje og natron. Rør godt.
  4. 4
    Rør popcornet inn i karamellen, og legg blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
  5. 5
    Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Pass på at det ikke blir brent.
  6. 6
    Strø over salt og la det kjølne helt før du brekker popcornet opp i små biter.
  7. 7
    Fyll skåler med kuler av krokanis og topp med karamellpopcorn.
    Tips

    Hell Diplom-Is Salt Karamellsaus over desserten for å gjøre herligheten enda bedre!

  8. 8
    Popcornet som blir til overs kan oppbevares i en tett boks eller matposer.