Få ting kan toppe kombinasjonen av fløyelsmyk fløteiskrem og knasende krokan, men salt karamellpopcorn får virkelig satt prikken over i-sen.
Krokan-is med karamellpopcorn
Denne himmelske desserten imponerer garantert gjestene!
Ingredienser
-
Diplom-Is Krokan 2L
-
50 gpopcorn (ferdig poppet)
-
90 gbrunt sukker
-
90 gsmør
-
50 glys sirup
-
1/4 tsnatron
-
1/2 tsvaniljeekstrakt
-
Saltflak
Slik gjør du det
-
1Sett ovnen på 165 grader.
-
2Smelt smør, sukker og sirup i en gryte. Bruk middels varme.
-
3Når det begynner å boble godt, har du i vanilje og natron. Rør godt.
-
4Rør popcornet inn i karamellen, og legg blandingen utover et stekebrett med bakepapir.
-
5Stek i ovnen i ca. 8-10 minutter. Pass på at det ikke blir brent.
-
6Strø over salt og la det kjølne helt før du brekker popcornet opp i små biter.
-
7Fyll skåler med kuler av krokanis og topp med karamellpopcorn.Tips
Hell Diplom-Is Salt Karamellsaus over desserten for å gjøre herligheten enda bedre!
-
8Popcornet som blir til overs kan oppbevares i en tett boks eller matposer.