Til hovedinnhold
Bilde av is med papperkakehjerter og karamelliserte pekannøtter

Pepperkakeis med karamelliserte pekannøtter

Plutselig fikk du gjester. Hva skal du ha til kaffen? Iskrem er den enkleste formen for spiselig glede. Står advent eller jul for døren, så er denne oppskriften en lettvint løsning- med smaker som bringer julen inn i huset.

Lag gjerne en dobbel porsjon av de karamelliserte nøttene hvis du først lager de, for de skaper nemlig mye aktivitet i den delen av hjernen som sier at man vil ha mer.

Bruk en smørkniv eller en skje til å kutte ut store biter av isen. Legg den på et lite fat, gjerne i høyden. Plasser pepperkaker rundt omkring og dryss på med karamelliserte pekannøtter.

Ingredienser

  • Pepperkaker
  • 1 boks
    Royal Crème Brûlée 0,9L
  • 100 g
    pekannøtter
  • 2 ss
    brunt sukker
  • 1 ts
    lys sirup
  • 1 ts
    Meierismør

Slik gjør du det

  1. 1
    Ha brunt sukker, sirup og smør i en kjele og varm opp på middels til middels høy varme.
  2. 2
    Rør til blandet og la det boble opp.
  3. 3
    Rør inn nøttene slik at de blir dekket over det hele.
  4. 4
    La nøttene surre i ca. 5 minutter, til det er gyllent. Pass på så det ikke brenner seg.
  5. 5
    Hell blandingen over på et bakepapir og la det avkjøle.
  6. 6
    Brekk nøttemassen i passende biter. Pass på å legge dem helt vekk til de skal på isen. De er nemlig veldig gode…
    Tips

    Du kan også knuse noen pepperkaker grovt og så ha dem på isen. En karamell- eller sjokoladesaus vil også passe bra. Eller kanskje flytende honning? Du kan også bruke 2 pepperkaker og legge myk iskrem mellom, som en sandwich. Nam!