Til hovedinnhold

Linn Cecilie Sekkenes

- Barna mine elsker å fortelle hvor mamma jobber. Å ha issmaking som jobb setter stjerner i øynene på de fleste.

Linn Cecilie startet i Diplom-Is høsten 2024 og jobber som leder for kvalitetskontroll. Veien til lab og kvalitetsarbeid var ikke nødvendigvis en klar retning for henne. Hun fullførte en bachelor i design i 2013, og begynte deretter å studere kunsthistorie mens hun jobbet deltid på lab i tranfabrikken til Orkla Health. Etter noen år i USA returnerte hun til Norge, og gikk tilbake til kvalitetskontroll på tranfabrikken. Dette arbeidet trigget Linn Cecilie sin interesse for prosesskjemi, noe som førte til studier i Bioteknologi og Kjemi. 

- Jeg har hatt forskjellige roller, men alle innen kvalitet. Å jobbe med is er definitivt bedre enn tran! 

Som leder for kvalitetskontroll er dagene veldig varierte. Noen dager er preget av tid i produksjon og andre dager består av planlegging og møtevirksomhet. 

- Hver enkelt dag gir ikke alltid resultater, men kvalitetsarbeidet over tid er gøy! Det dukker stadig opp nye utfordringer og det trives jeg godt med. 

Kvalitetskontroll har også en aktiv rolle i bærekraftsarbeidet til Diplom-Is. Det er et stort fokus på å minimere matsvinn fra lab på en hensiktsmessig måte. I dag jobbes det med en nyoppstartet endringskontroll for å minimere mengden produkter lab mottar til analyse, som vil føre til mindre avfall og samtidig være både tid- og kostnadsbesparende. 

Linn Cecilie trives aller best på jobb når hun får være tett på produksjonen av is og samtidig jobbe tverrfaglig med ulike avdelinger. 

- Også er det ekstra gøy på jobb når vi pakker Too Good to Go og se hvor glade folk blir når de henter. Det er en liten del av hverdagen vår, men det gir mye. 

Linn Cecilie beskriver kulturen i Diplom-Is som initiativrik, samarbeidsdyktig og åpen. 

- En god arbeidsplass med fine folk som alle jobber sammen for å skape gode øyeblikk for hele Norge. 

Det er ikke bare kvalitet og prosesskjemi som gjorde at Linn Cecilie fikk øynene opp for Diplom-Is. Hun er nemlig vokst opp med to besteforeldre som også har jobbet i selskapet. 

- Årets høydepunkt som barn var juletrefestene på Diplom-Is. Jeg kunne også sykle ned til fabrikken på besøk i sommerferien, bare for å få en is. Det er kjerneminner fra oppveksten. 

Når det gjelder favorittisen er det Royal Trippel Lakris (på boks) som står øverst på listen.