Til hovedinnhold

Almantas Dubra

Vi jobber for å bli mer bærekraftige, prioriterer arbeidssikkerhet og kvalitet – og jeg er takknemlig for at jeg kan bidra til arbeidet sammen med mange andre dedikerte kollegaer.

Almantas Dubra er vår ekspert på emballasje. Han startet i Diplom-Is i 2021, og jobber med å utvikle emballasje som skal beskytte vår iskrem – på en bærekraftig måte. 

I 2009 flyttet Almantas til Norge, og det var det året han også smakte Diplom-Is for første gang. 

– Jeg fikk smake Tress-is, og husker jeg likte at man fikk tre forskjellige smaker i en og samme boks. 

Med en lang karriere innen næringsmiddelindustrien, har Almantas hatt ulike roller. Han startet som emballasjeutvikler, og gikk så over til prosjekt og videre til prosessingeniør. Nå er han tilbake på emballasjefaget, med fokus på en bærekraft. 

–  Emballasjeutvikling handler om å velge riktig emballasje til produkter, som også fungerer best mulig gjennom hele verdikjeden. Emballasjen har en veldig viktig rolle i å beskyte vår deilige iskrem, men vi må også sikre at vi velger riktig med hensyn til fotavtrykket vårt. 

Almantas trives aller best på jobb når tempoet er høyt og samarbeidet stort. 

– Jeg liker når ting skjer, og man kan få til ting raskt. Det gleder meg når det er stort engasjement og endringsvilje til å gjøre ting på et bedre og mer effektivt måtte i organisasjonen. Vi jobber for å bli mer bærekraftige, prioriterer arbeidssikkerhet og kvalitet – og jeg er takknemlig for at jeg kan bidra til arbeidet sammen med mange andre dedikerte kollegaer. 

Emballasjeutvikleren opplever at erfaringen fra produksjon gjør han bedre i jobben sin, og mener det er viktig å ha innblikk og forståelse for verdikjeden hvis man skal kunne gjøre jobben sin på best mulig måte. 

– Jeg har lang erfaring fra produksjon. Når man forstår hvordan hver person og stilling bidrar til å nå felles mål, verdsetter man hver enkelt arbeidsoppgave og kan gjøre sin egen jobb bedre. Dermed er det mange stillinger jeg kunne ha tenkt meg å prøve, men det er også fint å få bruke den erfaringen jeg har der behovet er størst. 

Almantas er litt tilbakeholden når det kommer til favorittis. 

– Hver is har sin riktige anledning og humør, og da blir det gjerne mye forskjellig is. Er alltid glad i å prøve noe nytt, og da er det godt at vi har et bredt sortiment.