Til hovedinnhold

Caitlin Sophie Aarholt

Jeg vil definitivt ta med meg den fine fjerdeplassen videre, og være stolt av at jeg var tøff nok til å lage is under tidspress foran et publikum. Med den største heiagjengen tilstede under konkurransen fikk jeg virkelig kjenne på at vi i Diplom-Is heier på hverandre!
Sitting_Presse_!

 Utdanning 

Bachelor i MatTeknologi fra NTNU 

 

Stilling i Diplom-Is 

Produktutvikler  

 

Favoritt-is 

Sitting Original 

 

Caitlin startet sin Diplom-Is reise i 2019 da hun fikk et års vikariat som produktutvikler. Etter vikariatet tok hun en lengre reise før hun returnerte til Diplom-Is for å utforske fabrikken gjennom produksjonen og på labaratoriet.  

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å jobbe litt i produksjonen og på laboratoriet, fordi det har gitt meg mer innsikt i verdikjeden og ikke minst de daglige utfordringene som fabrikken møter på. Det har også gjort meg bedre kjent med kollegaer på tvers av avdelinger som har gitt meg en større forståelse for måten de jobber på. 

I dag jobber Caitlin som produktutvikler. Hun har en stor lidenskap for iskrem og var nylig med i NM i gelato der hun fikk en sterk fjerdeplass.  

- Diplom-Is har ikke vært representert i NM tidligere som selvfølgelig gjorde deltakelsen ekstra stas. En tidligere kollega oppfordret meg til å melde meg på. Jeg var litt i tvil i starten for det er stort sett veldig erfarne deltakere, men så tenkte jeg – jeg prøver! Og så kom jeg med! Vi har det veldig gøy på PU-kjøkkenet og en del av det vi gjør er jo nettopp å teste ut nye konsepter og ideer som ikke alltid når hele veien ut til forbruker. Jeg hadde veldig lyst til å få dele hva vi produktutviklere faktisk jobber med og konkurrere med andre iskrementusiaster i Norge. Selve konkurransen resulterte i mye oppmerksomhet og engasjement internt i Diplom-Is og jeg følte stor støtte fra kollegaene mine.  

Caitlins bidrag til konkurransen var et norsk gelato konsept med en italiensk vri. Konseptet Fastelaven Italiano var nøye utarbeidet med input fra flere kollegaer i Diplom-Is.  

- Jeg diskuterte retning med mange internt for å komme frem til konseptet. Vi så på både norske og utenlandske trender, tok inspirasjon fra smakskombinasjoner vi har testet tidligere, og hadde mange runder med testing før vi endelig landet på Fastelavn Italiano. Vi følte dette var riktig retning å gå da Fastelavn skulle feires tre dager etter NM. Fordi dette er en konkurranse med italiensk opphav, følte vi det var riktig å erstatte det klassiske bringebærsyltetøyet med pistasjsaus. Selve iskremen ble smaksatt med kardemomme, og et hint av kanel og toffee.   

Som den yngste utfordreren var Caitlin forberedt på at seieren kanskje var utenfor rekkevidde denne gangen, men hun var klar på at det heller ikke var formålet med deltakelsen.  

- Jeg vil definitivt ta med meg den fine fjerdeplassen videre, og være stolt av at jeg var tøff nok til å lage is under tidspress foran et publikum. Med den største heiagjengen tilstede under konkurransen fikk jeg virkelig kjenne på at vi i Diplom-Is heier på hverandre! Iskrem skaper et stort engasjement, og jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å delta. Det er absolutt noe jeg unner flere å oppleve!