Til hovedinnhold

Emsad Becirevic

Vi lager basen for isen, og mange kaller miksavdelingen for hjertet i fabrikken. Her skjer magien ved at vi blander ingrediensene som trengs for å lage de ulike produktene, før de går videre til de ulike produksjonslinjene vi har.

Emsad Becirevic sitt første møte med Diplom-Is var i 1996, en varm sommerdag i Vesterålen – med en krone-is i hånda. Lite visste han at han i voksen alder skulle være med å skape magien bak iskremen. 

Med utdanning innen industriell matproduksjon, og erfaring fra TINE Meieriet i Tromsø og Ålesund, startet Emsad som prosessoperatør i miksavdelingen hos Diplom-Is i 2011. I dag er han leder for avdelingen, og er opptatt av en bærekraftig produksjon og godt arbeidsmiljø. 

– Det beste jeg vet er å møte blide kollegaer, og for meg er det viktig å prate med alle skiftene som rullerer på avdelingen. Dagen starter ofte med en telefon til avdelingen, gjerne fra frokostbordet. Så er det tavlemøte med status og videre plan før dagen fortsetter i fabrikken. Jeg avslutter dagen med å prate med nattskiftet.

Miksavdelingen er ansvarlig for å lage ismiksene som brukes til å lage produktene våre. Her skjer både pasteurisering og homogenisering for å sikre kvalitet og matsikkerhet. De jobber også med bærekraftige tiltak, som å gjenbruke miks som ikke blir til ferdige produkter. 

– Vi lager basen for isen, og mange kaller miksavdeligen for hjertet i fabrikken. Her skjer magien ved at vi blander ingrediensene som trengs for å lage de ulike produktene, før de går videre til de ulike produksjonslinjene vi har. 

Emsad brenner for utvikling, og synes det er spennende og givende og kunne bidra til gode og effektive løsninger. 

– Jeg trives aller best når jeg ser resultater av den jobben vi gjør. Og dagen blir straks enda bedre hvis jeg rekker å ta meg en Royal Frappe! 

Hvis Emsad skulle jobbet et annet sted i Diplom-Is, ville han jobbet med teknologiutvikling. 

– Jeg synes maskinparken vår er et spennende område, og kunne gjerne tenkt meg og deltatt i utviklingen av den. Utvikling og innovasjon er vi gode på, og jeg er stolt av å jobbe med en så sterk og kvalitetsrik merkevare som Diplom-Is.