Til hovedinnhold

Mathias Rabben Sørslett

Når ting går på skinner, kollegaene er i flytsonen og de hårete målene knuses, er det fantastisk å være regionsleder i Diplom-Isbilen.

Mathias Rabben Sørslett skulle egentlig gå veien som kystskipper, men med en forkjærlighet for å jobbe med mennesker, varierte oppgaver og høyt tempo, ble han værende på land.

– Jeg er opprinnelig utdannet som kystskipper og hadde planlagt en karriere innenfor det maritime. Det at jeg er elsker å jobbe med mennesker, vekslende oppgaver og litt høyt tempo gjorde at jeg skiftet beite til salg og kundekontakt. Siden jeg forlot det maritime har jeg hovedsakelig jobbet innen salg.

Mathias startet i Diplom-Is i 2021, og et av de første minnene med iskremprodusenten er isen Plattfot, som var i isdisken i starten av 90-tallet.

– Jeg husker veldig godt Plattfot. En av de særeste isene jeg kan huske, utseendemessig iallfall!

Som regionleder for Diplom-Isbilen, varierer arbeidsoppgavene ut fra vær og årstid. Og med ansvaret for 15 av landets Diplom-Isbiler og mer enn 35 blide iskremselgere, er det ingen tid til å tvinne tommeltotter.

– På vinteren går det mye i evaluering, planlegging, rekruttering og generelt vedlikehold, mens på sommeren jobber jeg mye med oppfølging av selgerne og sørge for at de har verktøyene og kompetansen som trengs for å nå målene sine.

Diplom Isbilen er Diplom-Is sin eneste kanal direkte ut mot forbruker, og en viktig bidragsyter i bærekraftsarbeidet i Diplom-Is.

– Som den eneste direktekanalen mot forbruker kan vi bidra til å slutt-selge produkter med kort holdbarhet eller der vi ser at salgsprognose og varelager kan by på fremtidige utfordringer.

Dette er et av mange eksempler på hvordan Diplom-Isbilen hele tiden jobber for å finne de gode løsningene. Og det er da Mathias trives aller best på jobb.

– Når ting går på skinner, kollegaene er i flytsonen og de hårete målene knuses, er det fantastisk å være regionleder i Diplom-Isbilen. Hittil i år har jeg hatt mange slike stunder!

Han legger heller ikke skjul på at når det er tid for iskrem, er det 5-literen med Cookie Dough som gjelder.

– Den varer ikke lenge etter at den har kommet inn døra hjemme.

Selv om det er vanskelig å se for seg en annen stilling enn regionleder, har Mathias noen tanker om hva han kunne jobbet med dersom han ikke var det.

– Enten ledelse på et høyere nivå eller dataanalytiker. Hvorfor er todelt selvfølgelig. Ledelsesbiten fordi kunne tenkt meg å jobbe enda mer strategisk og langsiktig enn jeg gjør i dag. Dataanalytiker fordi det er et fagområde jeg har kompetanse på og liker å jobbe med, og i Diplom-Is har vi ekstremt mye datamateriale vi kan utnytte.

Videre er ikke han i tvil om at Diplom-Is er et bra sted å jobbe.

– Vi gjør ting skikkelig. Vi tar ikke snarveier som kan gå ut over kvaliteten. Samtidig er vi leken og dynamisk!