
Mona Lien
Mona Lien jobber som avroper i Diplom-Is. Hun er en av dem som hele tiden jobber for å sikre bestillinger og leveranser til produksjonen.
Mona kan skilte med hele 25 år i Diplom-Is, og startet reisen sin på fryselageret. Etter noen somre flyttet hun seg til kundesenteret, og tok først fagbrev i handel og kontor, og etter hvert i logistikkfaget. I dag jobber hun som avroper.
– I stillingen min som avroper følger jeg opp bestillinger, bekreftelser og leveringer i henhold til produksjonsplanen. I tillegg har jeg ansvaret for å bestille inn handelsvarer.
En vanlig dag for Mona starter med en kopp kaffe sammen med kollegaene sine, før hun tar fatt på dagens oppgaver.
– Jeg og produksjonsplanlegger er i dialog flere ganger daglig da det kan komme endringer på for eksempel leveringsdatoer og i produksjon. Store deler av dagen går med til å legge bestillinger og sjekke bekreftelser opp mot produksjonsplan. En del av tiden går også med til å håndtere bestilling og levering av handelsvarer.
Mona sitt første minne fra Diplom-Is er 17.mai – dagen hun kunne spise så mye is hun ville. I dag er Diplom-Is mye mer enn bare iskrem.
– Jeg er stolt av å alle de dyktige og kunnskapsrike folkene som jobber her. Vi har et bra arbeidsmiljø, det er fine folk og en trygg og god arbeidsplass. Jeg stortrives i Diplom-Is.
Sammen med kollegaene sine jobber Mona hele tiden med å optimalisere leveringer og bestille i rett tid med riktig mengde. Når det travle dager og mye å gjøre, trives Mona aller best.
– Når det er mye å gjøre trives jeg godt. De er moro når temperaturen både ute og på jobb er høy. Men det er også veldig fint å ha tid til å ha tid til å slå av en prat i de hektiske periodene.