
Tavrez Akrawi
Tavrez Akrawi kom til Norge som 18-åring, og frem til hun startet i Diplom-Is jobbet hun både i barnehage, på bensinstasjon, cafeer og matbutikker. Med mye og variert erfaring begynte hun som sesongmedarbeider i Diplom-Is i 2005, og tok etter hvert fagbrev i produksjonsteknikk. I dag er hun teamleder i produksjon.
– Første gangen jeg skulle pakke 18pk esker med krone-is, var det bare to stk som havnet i esken. Resten på gulvet. Heldigvis har læringskurven vært bratt siden da, og i dag er jeg så heldig å få lede et team med dyktige iskremmakere!
En vanlig arbeidsdag for Tavrez starter med en kopp kaffe eller to. Så er skiftet i gang for fullt, og kan variere ut fra hvilke produkter som skal produseres og hvilke utfordringer som oppstår.
– Vi jobber jo med store maskiner, og noen ganger er de ikke like samarbeidsvillige. Da er det om å gjøre å finne ut hva som forårsaker problemet, sette riktige folk på saken, og løse det på en god og effektiv måte.
I tillegg til å hele tiden være hands on, jobber Tavrez og teamet kontinuerlig med bærekraft.
– Vi jobber med løsninger på hvordan vi kan redusere vrak i produksjonen. Dette gjøres i tett samarbeid med andre avdelinger for å sikre best mulig løsning for alle.
Tavrez trives aller best på jobb når kaffen står klar på morgenen, produksjonen går som den skal, og nye erfaringer og minner med kollegaer skapes.
– Å føle på mestring er noe jeg unner alle. Jeg liker å komme med gode løsninger og nettopp føle den mestringsfølelsen. Det er når vi slår hodene sammen at vi er skikkelig gode!
Tavrez trives godt i produksjonsmiljøet, og det er snart 20 år i Diplom-Is et bevis på.
– Jeg har det veldig fint med kollegaene mine, og bruker alle ledige stunder til å sosialisere. Skulle jeg likevel hatt en annen jobb i Diplom-Is, måtte det ha vært produktutvikling. Det er et veldig spennende område!
Favorittisen er en god, gammel klassiker.
– Mange vil nok si at dette er et kjedelig valg, men jeg må svare Sandwich. Blir ikke lei, og det kan nok kollegaene mine bekrefte!