Til hovedinnhold

Diplom-Is medarbeidere bretter opp ermene 18. mai

Over 100 Diplom-Is-medarbeidere har i morgentimene i dag vært i fullt ryddemodus for å gjøre parker og gater like fine igjen dagen etter tidenes 17. mai-feiring.

– Vi startet klokken 0800 i morges og etter kort tid hadde vi samlet 85 poser med avfall fra gårdagens fest, forteller Martin Kjekshus, administrerende direktør i Diplom-Is.

Han og en gjeng medarbeidere hadde stilt opp på St Hanshaugen i Oslo der det dagen og kvelden før hadde samlet seg tusenvis av mennesker som endelig kunne feire 17. mai på skikkelig vis igjen. Tilsammen har Diplom-Is-lag fylt flere hundre avfallsposer rundt om i Norge.

Følte på ansvaret

– Vi vet jo at en god del av 17. mai-avfallet kommer fra de rundt 3 millionene iskremer som folk over hele landet spiser på nasjonaldagen, og føler et ansvar for å gjøre noe med det. Derfor har vi i dag over 100 medarbeidere fordelt på mange ryddelag for å ta i et tak, sier Kjekshus.

I tillegg til flere steder i Oslo, har Diplom-is-medarbeidere vært ute og ryddet i blant annet Nittedal – hvor hovedkontoret ligger – Trondheim, Harstad og Lillestrøm.

Ryddegjengen på St Hanshaugen

Fikk Ringnes med på laget

Før 17. mai hadde landets største iskremprodusent også utfordret landets største brusprodusent til å være med på ryddejobben, en utfordring som Ringnes tok på strak arm. Flere andre bedrifter har også latt seg inspirere til å sette opp egne ryddelag i dag.

– Det er inspirerende å se at både landets største drikkevareprodusent og andre har blitt tent av idéen og nå vil delta, sier Kjekshus.

Hjelp fra Hold Norge Rent

Diplom-is har samarbeidet med ryddeaksjon-ekspertene i Hold Norge Rent, som har hjulpet dem med blant annet koordinering og utstyr.

– Det har vært helt fantastisk å komme seg ut tidlig i vakkert vårvær og bidra til å gjøre parker og andre steder like rene og pene igjen som de var før nasjonaldagen. Vi håper å gjøre dette til en årlig tradisjon, og at enda flere bedrifter kaster seg på og gjør det samme, sier Kjekshus.