Til hovedinnhold

Denne isen var storfavoritt på 80-tallet – nå er den tilbake

Det blir et nostalgisk gjensyn i frysedisken når Diplom-Is henter tilbake Splitt, den eldste klassikeren fra arkivet så langt. Isen som DeLillos til og med synger om hvordan man spiser.

For femte år på rad dykker Diplom-Is ned i sitt historiske arkiv for å hente frem en etterspurt favoritt. I år falt valget på den gule ispinnen Splitt, som var en storfavoritt blant iselskere i perioden 1980 til 1990.

– Engasjementet for iskrem - og ikke minst gamle klassikere - er enormt. Derfor er det så gøy å kunne hente tilbake nok en kjær folkefavoritt som mange har ventet lenge på. Fjorårets klassiker ble utsolgt tre ganger, og vi har store forventninger til årets comeback-is. Splitt har sine røtter fra det glade 80-tallet, og vi håper å vekke nostalgiske minner hos folk ved å bringe denne tilbake på iskartet, sier Ingrid Vestnes Arntsen, Merkevaresjef i Diplom-Is.

Vært et stort savn i frysedisken
DeLillos ga i 1991 ut sangen Frognerbadet, og sang den gang at det bare finnes én måte å spise Splitt på. Hvorvidt det er sant får være opp til hver enkelt å dømme, men at den har vært savnet, er det ingen tvil om.

– Interessen for Splitt har vært stor over lang tid. Folkets engasjement er avgjørende for hvilke is vi henter tilbake, og særlig i sosiale medier har Splitt skapt et stort engasjement over tid, sier Arntsen.

Tidligere har Diplom-Is hentet tilbake klassikere som Kræsj Pink, Drillo, Kjempe Yes og Sitting Original – relanseringer som alle har blitt store suksesser. Nå gleder Diplom-Is seg til å se hvordan Splitt vil falle i smak hos både store og små.

– Splitt er den eldste klassikeren som Diplom-Is har hentet frem fra arkivet. Her har fanskaren vært tålmodig og engasjert i lang tid, men det er som ordtaket sier; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Samme, unike smakskombinasjon
Splitt-isen gjenoppstår med den samme særegne smakskombinasjonen som gjorde den til en favoritt på 80-tallet. Den unike blandingen av fløteis på innsiden og friskt saftistrekk av melon på utsiden gjør Splitt til den eneste småisen på dagens marked som forener saft og fløte på denne måten.

– Når du spiser en Splitt, møter du først det ytre laget av frisk melonsaft, før du kommer inn til en kremet kjerne av fløteis. Denne kombinasjonen av smaker og konsistenser er det som gjør Splitt så spesiell, sier Arntsen.

Splitt kommer i oppdatert forpakning med referanser til 80-tallet, og selve isen har justert form fra den ikoniske Lollipop-formen til en mer klassisk iskremform. Iskremen er tilgjengelig i butikk og kiosk fra og med uke 8, men kan være å finne i enkelte isdisker allerede nå. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.