Til hovedinnhold

Diplom-Is og næringslivet rydder etter festen

Det settes til livs rundt 3 millioner iskrem på nasjonaldagen, og med en påfølgende langhelg tar vi nå fatt på tidenes blåmandag – også når det gjelder forsøpling. Diplom-Is har derfor utfordret næringslivet til ryddeaksjon, og i dag stiller hele 15 bedrifter på ryddedugnaden.

Mens folk gjør seg klare for hverdag, ryddes det etter festen over det ganske land. I år som i fjor har feiringen av nasjonaldagen, men også langhelgen, satt sine spor. 

På St. Hanshaugen i Oslo går ivrige Diplom-Is medarbeidere rundt og samler opp ispinner, skjeer, emballasje og annet avfall som har kommet på avveie de siste dagene. 

– Vi har akkurat startet, men det er nok å ta av. I fjor ryddet vi over 300 kg til sammen, så vi er spente på hvor mye vi finner i år, sier Martin Kjekshus, administrerende Direktør i Diplom-Is. 

Det var i 2022 at en medarbeider i Diplom-Is kom på ideen at selskapet burde rydde etter 17. mai. 

– 17. mai er den dagen i året hvor det spises desidert mest is. Vi vet at det betyr store mengder emballasje, ispinner, teskjeer og annet avfall, og har derfor bestemt oss for å gjøre så godt vi kan for å rydde opp etterpå. I år falt 18. mai på en helligdag og da var det ikke praktisk mulig å gjennomføre for oss, så i år ble det rydding etter langhelgen i stedet, sier Kjekshus.   

Utfordret næringslivet 
Gjennom LinkedIn utfordret en av landets største iskremprodusenter Ringnes og Narvesen til å være med på ryddejobben, og oppfordret de til å sende stafettpinnen videre. 

– Vi ønsket å sette i gang en dugnad og å få med så mange som mulig på ryddejobben, sier Kjekshus. 

Både Narvesen og Ringnes tok utfordringen på strak arm, og etter hvert har også aktører som Orkla Confectionery & Snacks, Mars, Hansa Borg bryggeri og Tine latt seg inspirere til å bli med. Hele 15 bedrifter har utfordret hverandre, og er i dag ute og plukker søppel. 

Hjelp fra Hold Norge Rent  
Diplom-Is stiller med flere ryddelag i Nittedal, Lillestrøm, Oslo, Bunes, Bergen, Stavanger, Trondheim og Harstad. I tillegg blir Diplom-Is-medarbeidere i resten av landet utstyrt med ryddeutstyr, og sjåførene deres er også klare til å rydde underveis på sine ruter.  

  Iskremprodusenten har alliert seg med Hold Norge Rent, som er eksperter på ryddeoperasjoner. 

– Vi har fått veldig god hjelp av Hold Norge Rent, og synes det er skikkelig stas at så mange store og små aktører har blitt med å rydde etter festen. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Kjekshus. 

Bilde av Mari Ellestad

Mari Ellestad

Direktør Strategi og kommunikasjon

Telefon:

+47 971 22 107

Epost:

Mari.Ellestad@Diplom-is.no
Bilde av Anne-lene Molland

Anne-Lene Molland

(Pressekoordinator) Kommunikasjonsansvarlig

Telefon:

+47 908 47 267

Epost:

Anne-lene.molland@diplom-is.no