Til hovedinnhold

Diplom-Is rydder etter festen

Etter to år i dvale kan årets 17. maifeiring bli legendarisk. Ryddejobben dagen derpå kan bli ekstra krevende. Diplom-is tar ansvar og drar i gang ryddeaksjon.

Det forventes at vi setter til livs rundt 3 millioner iskrem på nasjonaldagen, når folk over hele landet endelig kan gå i tog og feire som vanlig igjen.

– Vi vet at det betyr store mengder emballasje, ispinner, teskjeer og annet avfall, og har derfor bestemt oss for å gjøre så godt vi kan for å rydde opp etterpå, forteller administrerende direktør i Diplom-is, Martin Kjekshus.

Utfordret Ringnes

Gjennom LinkedIn utfordret landets største iskremprodusent Ringnes til å være med på ryddejobben, en utfordring brusprodusenten tok på strak arm. I etterkant har også flere andre bedrifter latt seg inspirere til å sette opp egne ryddelag for 18. mai.

– Det er inspirerende å se at både landets største drikkevareprodusent og andre har blitt tent av idéen og nå vil delta, sier Kjekshus.

Hjelp fra Hold Norge Rent

Medarbeidere i Diplom-is stiller med flere ryddelag i Nittedal, Oslo, Trondheim og Harstad. I tillegg blir Diplom-is-medarbeidere i resten av landet utstyrt med ryddeutstyr, og sjåførene deres er også klare til å rydde underveis på sine ruter.

Iskremprodusenten har alliert seg med Hold Norge Rent, som er eksperter på ryddeoperasjoner. Sammen bruker de hashtagen #likefinsomfør og oppfordrer andre frivillige ryddelag til å gjøre det samme. I Oslo og flere steder i landet ser det ut til at 17. mai blir en varm solskinnsdag, som også vil føre til enda flere folk i gatene og mere is og brus fortært.

– Vi håper enda flere bedrifter kaster seg på slik at folk rundt i landet også kan nyte en fin og ryddig dagen derpå, sier Kjekshus.