Frode fra Grimstad gjorde ekte gullfunn da han kjøpte is
7. juli 2024
Frode Konnestad, opprinnelig fra Grimstad, gjorde gullfunn i isdisken på Coop Mega Kolbotn da han var på jobbreise. Da han skulle ta en bit av den iskalde klassikeren Gullpinne, forstod han ikke helt hva han satte tenna i.
– Jeg trodde først isen var bunnfrossen, så jeg gikk til kassa for å få en ny. Der og da visste jeg ikke at det var en konkurranse på gang, før en hyggelig dame i køen påpekte det og sa at hun gjerne kunne overta isen hvis jeg ikke ville ha den, forteller Konnestad.
Gjennom et raskt Google-søk fikk Konnestad vite at det bare finnes fem slike gullpinner, og med dagens gullpris er den 18 karats gylne ispinnen verdt rundt 20 000 kroner.
Diplom-Is har nemlig gjemt fem Gullpinner, der selve pinnen er laget av ekte gull, i tilfeldige frysedisker over hele Norge. Den første pinnen ble funnet i Bergen i mai, og nå er altså den andre funnet.
Voldsom salgsøkning for isen fra 60-tallet
– Gullpinne har alltid vært der, men jeg tror det må være sikkert 4-5 år siden jeg spiste den sist. Det var helt tilfeldig at akkurat denne isen ble kjøpt, sier Konnestad.
Konnestad er ikke alene om å ha gjenoppdaget klassikeren. Den siste tiden har flere enn noen gang fått øynene opp for iskremen.
– Det er morsomt å se at Gullpinne, en av de lengstlevende iskremene på iskartet, frister nordmenn voldsomt i sommervarmen. Siden tusenårsskiftet har det aldri vært solgt så mye Gullpinne som nå, sier Christine Estelle Innstrand, senior merkevaresjef i Diplom-Is.
Den gamle kjenningen har gjort et overraskende sterkt comeback. De nyeste salgstallene viser en salgsøkning på over 30 prosent sammenlignet med fjoråret.
– Gullpinne er tradisjonelt en av våre mest populære iskremer, men nå ser vi tendensene til et Gullpinne-rush i frysedisker landet over, sier Innstrand.
Fortsatt tre pinner i ekte gull igjen
Nytt av året er også flerpakningen av Gullpinne, som rives ut av butikk. Av flerpakninger er det solgt over 340 000 esker hittil i år. Innstrand peker på konkurransen, i tillegg til en kombinasjon av nostalgi og kvalitet, som motorer for veksten.
– Det ser ut til at mange nordmenn lengter etter smaken av barndommens sommerdager. I tillegg er det nok en del som leter etter gull i frysedisken. Nå er to av fem ispinner funnet, så det er fortsatt sjanser igjen, sier Innstrand.
Konnestad har allerede planer for hvordan han vil bruke gevinsten fra den verdifulle Gullpinnen han fant.
– Gullet skal selvfølgelig brukes til å kjøpe mer Diplom-Is! Eller kanskje en ferie til høsten etter en travel sommer, avslutter Konnestad med et smil.