Til hovedinnhold

Kræsj Green-smaken er avslørt!

Siden lanseringen i februar, har folk over hele landet grublet over smaken til nyheten Kræsj Green. Konseptet, der farge krasjer med smak, har skapt hodebry for mange, men nå avsløres endelig den hemmelige smaken.

Bare 13 %* av de som gjettet på smaken traff blink, og blant storbyene er det Trondheim som har hatt de beste smaksløkene, og i Rennebu kommune svarte hele 50 % riktig. Eple, sitron og ananas er de smakene folk flest har gjettet. Sistnevnte er for så vidt smaken til Kræsj Pink – den rosa isen som startet hele konseptet med at farge krasjer med smak.

Populær is – til tross for ukjent smak

Kræsj Green har blitt en favoritt blant mange, og til tross for den ukjente smaken er den (per uke 20) den fjerde mest solgte småisnyheten. Så hva er det som gjør Kræsj-isen så populær?

– Kræsj Pink ble relansert i 2020 etter massiv etterspørsel fra folk der ute. Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta den tilbake, og relanseringen gikk over all forventing. Med dette som bakgrunn ble vi nysgjerrige på hva mer som lå i dette, og ville derfor lage en ny Kræsj-variant, men denne gangen uten å avsløre smaken, sier Ingrid Vestnes Arntsen, produktsjef i Diplom-Is.

Og mange vil nok få seg en overraskelse når de nå får vite at den knallgrønne isen faktisk smaker jordbær!

– Det stemmer, nyheten Kræsj Green smaker jordbær, og det har vært veldig morsomt å følge med på hva folk har gjettet. Hele 34 % gjettet at smaken var eple, så her tror vi de har latt seg lure av fargen – til tross for krasj-konseptet, sier Arntsen.

Med smaken avslørt kan man senke skuldrene igjen, og Arntsen anbefaler å smake isen på nytt.

– For de som gjettet noe annet enn jordbær, anbefaler jeg å smake på nytt. Når man vet smaken, er den plutselig mer tydelig!

* 6738 personer deltok i gjettekonkurransen ved å scanne QR-kode på ispapiret og registrere svar.