Til hovedinnhold

Lokalhelten Kjempe Yes er tilbake

Etter 25 år kommer lokalhelten fra Drammen tilbake. Kjempe Yes, som har vært etterlengtet av mange fans over hele landet, er tilbake – denne gangen under Diplom-Is-paraplyen, med den gjenkjennelige smaken og konsistensen.

Kjempe Yes er en myk saftis med smak av appelsin og jordbær. Den har en luftig konsistens som gir en «sorbetaktig» spiseopplevelse. Den ble opprinnelig produsert av Drammens-Is frem til 1997.  

– Vi er veldig glade for å kunne få muligheten til å produsere denne isen, og håper at gjensynet med Kjempe Yes vil gi forbrukere gode minner om både Drammens-Is og den saftige klassikeren, sier Katharina Belgau Andreassen, produktsjef i Diplom-Is. 

På Facebook har flere brukere engasjert seg i å få tilbake isen. Gruppen "Vi som ønsker saftisen Kjempe Yes tilbake på markedet" har over 25 000 medlemmer, og det har blitt publisert innlegg, bilder og profilramme for å få isen tilbake.

– Etter stor pågang fra forbruker vet vi at denne har vært en etterlengtet is, og at tiden nå er inne for å ta den tilbake. Vi håper og tror dette vil bli en populær is i sommervarmen, sier Andreassen. 

Klassikere skaper engasjement

For tredje året på rad relanserer Diplom-Is en klassiker. Relanseringen av både Kræsj Pink og Drillo-isen gikk over forventing, der begge produktene ble den mest solgte småisnyheten i lanseringsåret sitt. Kommunikasjonsansvarlig i Diplom-Is, Anne-Lene Molland, er glad for å kunne hente tilbake enda en klassiker. 

– Det er moro å se hvilket engasjement som kan oppstå rundt iskrem. Da vi så det enorme engasjementet rundt relanseringen av Kræsj Pink, forstod vi at det ligger noe eget i disse klassikerne. Det fikk oss til å dykke i arkivet igjen, og i fjor hentet vi tilbake Drillo-isen. Nå, i 2022, er vi klare for å bringe tilbake Kjempe Yes, sier Molland. 

Kjempe Yes vil være tilgjengelig i butikk og kiosk fra uke 8, men kan være å finne i enkelte butikker allerede nå. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.