Til hovedinnhold

Nå er Sitting endelig tilbake!

Favoritten Sitting er tilbake etter flere års «folkeaksjon». Fløteisen kommer nå med oppdatert navn og den samme gode smaken av vanilje og jordbær – dyppet i tuttifrutti.

– Nordmenn elsker is, og vi merker enormt engasjement rundt våre nyheter. Dette er fjerde året vi relanserer en gammel is-klassiker, og nå kunne vi ikke holde igjen Sitting lenger. Etterspørselen har vært enorm, sier Mari Ellestad, direktør for strategi og kommunikasjon i Diplom-Is.

Oppdatert navn og design

Fløteisen var en stor favoritt blant både små og store i tidsrommet 2008 til 2015. Den gang het isen Sitting Bull, nå heter den Sitting Original.

– Det er viktig for oss å lytte til folket, og da vi bestemte oss for å hente tilbake denne klassikeren hadde vi en omfattende prosess for å evaluere både navn og design. Etter en grundig vurdering og dialog med Antirasistisk Senter kom vi frem til at det var riktig å relansere Sitting med oppdatert navn og design, sier Ellestad.

Ved å beholde deler av navnet ønsker Diplom-Is å bevare isens identitet og gjenkjennelighet, slik at is-elskere der ute drar kjensel på sin gamle favoritt.

– Dette er en is som bringer frem mange gode følelser og minner for de som vokste opp da den var på markedet sist. Engasjementet i sosiale medier tilsier i hvert fall at det er en etterlengtet klassiker som nå er tilbake i isdisken, sier Ellestad.

De siste årene har flere tusen etterlyst klassikeren på sosiale medier etter at iskremen forsvant fra isdisken. Nylig gikk Diplom-Is ut med hint om hvilken is de planlegger å hente fram igjen, noe over 350.000 på Facebook og Instagram har fått med seg som en del av kampanjen «De som vet, de vet». Over 7.000 mennesker har gjettet på sin favoritt, hvor Sitting er en gjenganger.

Etterlengtet favoritt

Sitting er den fjerde klassikeren Diplom-Is henter tilbake. Ellestad tror årets klassiker vil treffe spesielt godt hos unge voksne.

– Denne fargerike isen ble en favoritt da den kom i butikk tilbake i 2008, og vi håper naturligvis at det samme skjer igjen. Vi har opplevd enormt engasjement fra unge voksne som ønsker isen tilbake i butikk. Nå gleder vi oss til at enda flere skal få et forhold til den tuttifrutti-belagte isen som så mange allerede er glad i, sier Ellestad.

Sitting Original er tilgjengelig i butikk og kiosk fra uke 7. Butikker og kiosker som selger Diplom-Is er blant annet REMA 1000, Coop, Narvesen, 7-Eleven og Circle K.