Til hovedinnhold

«Nye» Diplom-Is skal styrke merkevaren

I løpet av det siste året har iskremprodusenten Diplom-Is utviklet ny visuell profil, som også inkluderer endring av den kjente, gule logoen. Nå er den nye logoen klar til å vises frem, og skal bidra til å styrke merkevaren Diplom-Is i markedet.

- I et marked med stadig økende konkurranse ser vi viktigheten av å posisjonere oss som iskremprodusent. Gjennom produkter av høy kvalitet, og en visuell identitet som er gjenkjennbar uavhengig av hvilket Diplom-Is produkt du kjøper, skal Diplom-Is skape fine iskremøyeblikk som får frem smilet, sier administrerende direktør i Diplom-Is, Martin Kjekshus.

Siden Diplom-Is startet opp i 1930, har logoen vært gjennom en rekke endringer. Slike moderniseringer og justeringer har blitt gjort for å utvikle merkevaren og holde den levende. Sist logoen ble endret var i 2010, da selskapet fylte 80 år.

- Da vi begynte å utvikle vår nye visuelle profil var det naturlig å inkludere logoen. Den er en etablert figur hos den norske befolkningen, og har 90 år med historie og positive assosiasjoner med seg. Dette var viktig for oss å ta med videre. Den nye logoen har derfor mange av de gjenkjennbare elementene i seg, men er også moderne og spiller enda mer på det nære, sier Kjekshus.

I løpet av 2021 vil produktene under Diplom-Is-paraplyen få ny drakt.

- Gjennom hele neste år vil man kunne se en endring i isdisken. Det gule universet vårt vil synes i enda større grad enn før, og man skal lett kjenne igjen et Diplom-Is produkt når man ser det. Vi har bevisst valgt en gradvis utrulling. Vi har fokus på sirkulære løsninger og reduksjon av vårt fotavtrykk, så vi vil bruke opp det vi har av eksisterende emballasje før vi trykker nytt, sier Kjekshus.

Diplom-Is er en av Norges mest kjente merkevarer og Hele Norges Iskrem. Diplom-Is AS er et heleid datterselskap av TINE SA og er en ledende aktør innen iskremkategorien i Norge.