Til hovedinnhold

Hanne I. Røise von Brandis

Hanne I. Røise von Brandis startet som produktutvikler i Diplom-Is, og er på mange måter «isbransjens sommelier» - en ekspert på smaker og sammensetninger. I dag leder hun flere av de store innovasjonsprosjektene i selskapet.
Hanne

Utdanning
Master i Markedsorientert produktutvikling, Matvitenskap

Arbeidserfaring
Elopak, Läntmannen, Orkla Foods

Favorittis
Den eksisterer ikke enda

 

Hanne har en Master i Markedsorientert produktutvikling, Matvitenskap fra NMBU, og har mye erfaring fra matvarebransjen.

– Jeg var en kort periode innom Elopak, samt som laborant hos Läntmannen, før jeg begynte som produksjonstrainee i Stabburet (Orkla Foods). Der gikk jeg produksjonslederskolen, var stasjonert på Grandiosa-fabrikkene på Stranda, og jobbet som produktutvikler på drikke. I 2013 byttet jeg ut Fun Light med Royal og Lollipop, da jeg begynte som produktutvikler i Diplom-Is.

I dag er hun prosjektleder for innovasjonsprosjektene i selskapet, og jobber med morgensdagens produkter.

– Når vi sammen klarer å kombinere innsikt, kreativitet og teknologi på måter som begeistrer og skaper ismagi, da er det ekstra stas å jobbe i Diplom-Is.

Selv om Hanne er godt kjent med hva som finnes på dagens iskart, husker hun godt iskartene fra 90-tallet.

– Da jeg var barn, var jeg med min mor som kioskvakt på den lokale idrettsplassen og vi solgte lykke på pinne i form av Diplom-Is. På en idrettsarena får du virkelig bekreftet at is funker like godt både som trøst og som premie. Bonusen min var jo at det ble enkelt å smake seg igjennom hele issortimentet der jeg stod på innsiden av kioskluka.

Når man er så bereist innen iskremverden som Hanne er, skulle man tro hun har en soleklar favoritt. Det har hun, men den eksisterer ikke.

– Man kan ikke spørre en tidligere produktutvikler om favorittis, for da blir svaret den isen som ikke er funnet opp enda! Men man skal ikke kimse av de gode gamle klassikerne. Gullpinne vil jeg si er en litt glemt skatt.

I Diplom-Is finnes det jobbmuligheter på alle nivåer innenfor produktutvikling, markedsføring, salg, innkjøp, produksjon, logistikk, distribusjon, kvalitet, HR og økonomi. Skulle Hanne jobbet et annet sted i Diplom-Is, ville hun tatt seg en tur innom kategoriavdelingen eller produksjonsplanlegging.

– Jeg er glad i å forstå sammenhenger og få ting til å falle på plass. Det hadde vært gøy å lære mer om analysene som skal gi oss bedre måloppnåelse, eller den komplekse verdikjedekabalen vi jobber med.

«Norsk førsteklasses iskrem», er det Hanne forbinder med Diplom-Is. Sterke merkevarer og gode kollegaer gjør henne stolt av å jobbe i selskapet.

– Jeg er stolt av å kunne jobbe med kjente og sterke merkevarer, og alle de dyktige menneskene i Diplom-Is. De legger alle hjertet sitt i å bidra til at forbrukerne skal få gode iskremøyeblikk hver dag.