Til hovedinnhold

Dette er årets isnyheter fra Diplom-Is

Det bugner av nye, spennende smakskombinasjoner blant årets nyheter fra Diplom-Is. I tillegg til et gledelig gjensyn med 80-tallsklassikeren Splitt, gjør lakris for alvor sitt inntog i iskremmarkedet og endelig kommer det en hockeypulver-is.

Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et etterlengtet comeback. Den høyt savnede isen gjenoppstår med den samme særegne smakskombinasjonen av fløteis og melon som gjorde den til en favoritt på 80-tallet.

En nyere smaksfavoritt blant nordmenn er hockeypulver, som fikk sitt virkelige gjennombrudd da ‘hockeycrocs’-trenden dominerte landet for snart fire år siden. Nå hopper Diplom-Is på trenden og tilbyr sin egen iskalde fristelse med hockeypulver.

– Det er tydelig at nordmenn er modige i smaksveien, og siden vi er en nasjon som er veldig glad i lakris, så er det klart vi er nødt til å introdusere en iskrem bestående av hockeypulver, sier Ingrid Vestnes Arntsen, merkevaresjef i Diplom-Is.

For lakris er en skikkelig folkefavoritt. Ifølge Disgusting Food Museum i Malmö er faktisk Norge et av landene i verden der det spises mest salt lakris. Sammen med våre nordiske naboer så konsumerer vi et sted mellom 80 og 90 prosent av verdens lakris-produksjon.

Fra pinne til boks
Da er det kanskje ikke så rart at lakrisen også preger resten av isnyhetene. I fjor kom lakrisvarianten av Royal Trippel på pinne, nå kommer denne også på boks. Boksisen Royal Trippel Lakris består av ekte vanilje, tilsatt flak av melkesjokolade, lakrisfugde, lakrisperler og salt lakrissaus.

– Vi ser at lakris-pinneisene våre har fått en stor fanskare, og da er det naturlig å tilby dem også på boks. Det gir nordmenn en ny måte å nyte disse smakene på. Iskrem på boks byr på litt ekstra kos, enten du er alene eller sammen med andre, sier Arntsen.

En annen lakris-favoritt som har funnet veien fra pinne til boks, er Tyrkisk Peber. Denne smaksbomben består av vaniljefløteis med salmiakklakrissaus og biter med salmiakksmak, og blir nå å få i multipack og som halvlitersboks. I tillegg kommer også den populære sjokoladekaramellen Dumle på boks i år.

Utvider Royal-serien
En av Norges mest populære iskremserier, Royal, får også et nytt tilskudd. Royal hvit sjokolade og jordbær er en jordbær fløteiskrem dyppet i hvit sjokolade.

– Royal er en av våre bestselgere, og vi har troen på at Royal hvit sjokolade og jordbær er et perfekt tilskudd til Royal-familien, sier Arntsen.

Børster gullstøv av en god, gammel klassiker
Mens det er populært med nye innslag i iskremdisken, er det også enkelte is som består år etter år. En av de lengstlevende iskremene på markedet er Gullpinne, som i år også kommer i flerpakning.

– Gullpinne er en ikonisk iskrem som har stått trofast gjennom tidene på iskartet. For å feire den høyt elskede iskremen, planlegger vi spennende aktiviteter fremover, forteller Arntsen.

Som en del av 30-års jubileet til TINEs Litago, kommer også Diplom-Is med en egen Litago Bursdagskake, en fløteiskrem med smak av...bursdagskake!

Årets isnyheter:

  • Splitt
  • Hockeypulver Supersalt
  • Royal hvit sjokolade og jordbær
  • Royal Trippel Lakris (boks)
  • Tyrkisk Peber (boks)
  • Dumle (boks)
  • Litago bursdagskake
  • Gullpinne (8 pk)
  • Lollipop Fruktlolli (8 pk)