Til hovedinnhold

Klassikeren Sandwich får ny emballasje

Diplom-is bytter ut dagens omslag på Sandwich småis til fordel for et tynnere omslag uten aluminium. Det nye omslaget bruker 18% mindre materiale, som gjør at Diplom-Is reduserer sitt totale emballasjeforbruk.

Iskrem som produkt stiller høye krav til omgivelsene i form av temperatur og emballasje. Diplom-Is eier hele verdikjeden fra produksjon til distribusjon, og har en unik innsikt til å sikre riktig kvalitet og samtidig jobbe målrettet med å redusere utslipp fra start til mål.  

Ved å bytte ut dagens omslag på Sandwich småis til fordel for et tynnere omslag uten aluminium, reduserer Diplom-Is sitt emballasjeforbruk samtidig som de blir kvitt aluminium fra sin Sandwich-portefølje. Det nye omslaget bruker 18% mindre materiale i gram per m2. 

Dette utgjør rundt 1,5 tonn mindre emballasje per år.   

– Diplom-is jobber kontinuerlig for å redusere bruken av emballasje og minimere vårt karbonavtrykk. Å redusere mengden emballasje som blir brukt per produkt er et viktig steg i denne retningen, sier markedssjef Marianne Grøtte. 

Produkt med nytt omslag rulles ut i løpet av 2021 til alle utsalgssteder. 

Tidligere i år kommuniserte Diplom-Is om ny farge som gjør det mulig å resirkulere 130 tonn mer plast i året. Les hele saken her.