Til hovedinnhold

Allergi

Allergi

Vi i Diplom-Is jobber hele tiden med å tilby iskrem til alle. Har du laktoseintoleranse eller allergi for melk eller gluten, skal du likevel kunne finne gode, smakfulle alternativer i iskremporteføljen vår!

Under siden som heter vår iskrem finner du oversikt over alle produkter, og hvilke allergener som finnes i hvert produkt. Samtidig vil vi gjøre deg oppmerksom på at det kan hende vi gjør endringer i våre resepter, eller endrer hvor eller hvordan vi lager våre iskremprodukter. Les derfor alltid på selve produktemballasjen for oppdatert informasjon.

I tillegg er det verdt å merke seg at dette kun gjelder for uåpnede produkter. I en isbar vil det kunne forekomme kryssing av allergener ved for eksempel bruk av samme is-skje.

Spormerking

Vi har gode rutiner for allergenhåndtering og hygiene på vårt produksjonsanlegg. Dessverre kan vi ikke garantere fullt fravær av visse allergener i enkelte av våre produkter. Dette kan være på bakgrunn av forhold i produksjonen eller fra våre råvareprodusenter som gjør at allergener allikevel kan være til stede. Diplom-Is har derfor valgt å merke «kan inneholde spor av….» dersom allergenet kan finnes i produktet uten å være en ingrediens.

Vi jobber hele tiden for at denne merkingen kun skal være «siste utvei», og kun merkes dersom det er en reell fare for allergenet i produktet. Det kan allikevel være at du som allergiker har opplevd å tåle et spormerket produkt tidligere, men senere reagert. Dette er fordi allergenet kan inntreffe sporadisk og i ulik mengde i produktet.