Til hovedinnhold

Abdulmunem Rayes

Abdulmunem Rayes kom til Norge i 2015, og jobber i dag som selger hos Diplom-Isbilen. Ikke bare er han glad i å glede andre med is – han er også en tallknuser, og fullfører om kort tid sin bachelorgrad i økonomi og administrasjon.
Abdulmunem Rayes

Utdanning
Virksomhet og Administrasjon, Bachelorgrad innen Økonomi og Administrasjon

Arbeidserfaring
Butikksjef og selger

Favorittis
Fruitero Bringebær 80%
 

Han flyktet fra krigen i Syria da han var 21 år gammel, der han studerte og jobbet som butikksjef. Da han flyktet, var målet å finne en trygg plass å bo, og fullføre det han hadde startet på – en utdanning og karriere innen økonomi og administrasjon. Før han kom til Norge i 2015, var han fire år i Dubai der han blant annet jobbet som selger.  

– Helt siden jeg var ung, har jeg vært interessert i økonomi. Jeg var veldig nysgjerrig på hvorfor det fantes rike og fattige land i verden, og hvordan gode ledere og økonomiske planer kan ha positiv innvirkning på samfunnet. Jeg liker veldig godt å jobbe med tall, og synes selv jeg er god på det. 

I 2018 fikk Abdulmunem jobb som selger hos Diplom-Isbilen i Trondheim. Da han kom inn på bachelorstudiet ved BI Stavanger, fikk han fortsette som selger der, og kunne studere samtidig som kunne jobbe med å glede andre med is. 

– Jeg hadde en god leder som hjalp meg å bytte arbeidssted internt. På den måten fikk jeg starte på utdanningen jeg ønsket, og fortsette å jobbe som selger. Noe av det beste med jobben er å se familier stå og vente på isbilen, ikke minst når barna danser til lyden fra isbilen. 

Hans først møte med Diplom-Is var nettopp Diplom-Isbilen, og det å se gleden blant store og små da den gule bilen kom kjørende fikk han til å søke på stillingen.  

– Jeg husker veldig godt da jeg så Diplom-Isbilen for første gang. Barn kom løpende bort til bilen, med store smil og oppsperrede øyner. I dag har jeg muligheten til å skape disse øyeblikkene, og det betyr veldig mye.