Til hovedinnhold

Morten Espedal

Morten Espedal jobber med teknologiutvikling i Diplom-Is. Investeringer i utstyr og forbedringer av prosesser krever øye for detaljer, presisjon og nøyaktighet. Bakgrunnen til Morten er derfor veldig relevant. Han er nemlig utdannet konditor!
Morten Espedal

Utdanning
Konditor og Næringsmiddelteknolog

Arbeidserfaring
Radisson Atlantic Hotel, Finn´s Konditori

Favorittis
Gullpinne og Krone-is Jordbær

 

Eventyret i Diplom-Is startet i 1985. Morten startet som leder for avdelingen som pyntet iskaker og desserter. Med seg hadde han konditor-utdanning og arbeidserfaring fra Radisson Atlantic Hotel og Finn´s Konditori i Stavanger, og utdanning som Næringsmiddelteknolog. 

– Jeg startet i det som den gang het Meierienes Fabrikker, i Brevik. Det begynner å bli en stund siden, og gjennom 37 år har jeg rukket å være innom ulike stillinger i selskapet. I dag jobber jeg med investeringer i nytt utstyr og nye produkter, samt oppfølging og forbedring av produksjonen vår. 

Selv om Morten har lang erfaring i Diplom-Is, startet kjennskapet til produsenten og iskremen allerede i ung alder. 

– Sommeren 1963 var sommerjobben å handle for mine besteforeldre. Betaling var en Pin Up for hver tur til handelsmannen. Etter hvert gikk det over til krone-is jordbær, som er en av favorittene mine i dag. 

Med nærmere 40 år i Diplom-Is, har Morten vært med på å skape mange fine iskremøyeblikk, både internt og for forbrukere der ute. Det å få til noe som betyr noe i hverdagen for kollegaer og iskremelskere der ute, er kanskje det Morten setter aller høyest ved å jobbe i Diplom-Is.  

– Det å få jobbe med så mange fine kollegaer, og sammen skape flotte produkter og opplevelser, betyr veldig mye. Jeg har også fått lov å bruke min utdannelse som konditor, og laget store og små iskaker til kunder, som Kardemommeby i iskrem, og en gang verdens største iskake. Dette er øyeblikk man husker, og som gjør det ekstra gøy å jobbe med iskrem.