Morten Espedal
Utdanning
Konditor og Næringsmiddelteknolog
Arbeidserfaring
Radisson Atlantic Hotel, Finn´s Konditori
Favorittis
Gullpinne og Krone-is Jordbær
Eventyret i Diplom-Is startet i 1985. Morten startet som leder for avdelingen som pyntet iskaker og desserter. Med seg hadde han konditor-utdanning og arbeidserfaring fra Radisson Atlantic Hotel og Finn´s Konditori i Stavanger, og utdanning som Næringsmiddelteknolog.
– Jeg startet i det som den gang het Meierienes Fabrikker, i Brevik. Det begynner å bli en stund siden, og gjennom 37 år har jeg rukket å være innom ulike stillinger i selskapet. I dag jobber jeg med investeringer i nytt utstyr og nye produkter, samt oppfølging og forbedring av produksjonen vår.
Selv om Morten har lang erfaring i Diplom-Is, startet kjennskapet til produsenten og iskremen allerede i ung alder.
– Sommeren 1963 var sommerjobben å handle for mine besteforeldre. Betaling var en Pin Up for hver tur til handelsmannen. Etter hvert gikk det over til krone-is jordbær, som er en av favorittene mine i dag.
Med nærmere 40 år i Diplom-Is, har Morten vært med på å skape mange fine iskremøyeblikk, både internt og for forbrukere der ute. Det å få til noe som betyr noe i hverdagen for kollegaer og iskremelskere der ute, er kanskje det Morten setter aller høyest ved å jobbe i Diplom-Is.
– Det å få jobbe med så mange fine kollegaer, og sammen skape flotte produkter og opplevelser, betyr veldig mye. Jeg har også fått lov å bruke min utdannelse som konditor, og laget store og små iskaker til kunder, som Kardemommeby i iskrem, og en gang verdens største iskake. Dette er øyeblikk man husker, og som gjør det ekstra gøy å jobbe med iskrem.