Til hovedinnhold

Bærekraft gjennom hele verdikjeden

Bærekraft i Diplom-Is

Vi er en iskremprodusent med motiverte medarbeidere. Vårt mål er en økonomisk og bærekraftig verdiskaping der vi bidrar positivt til klima og miljø, og våre sosiale omgivelser.

Diplom-Is skal ikke bare lage kjempegod iskrem. Vi skal også lage den på en måte som best mulig tar vare på planeten vår og menneskene som bor på den. Diplom-Is eier hele verdikjeden, fra produksjon av iskrem i fabrikk til distribusjon i butikk. Dette gir oss en unik innsikt og mulighet til å jobbe målrettet med bærekraftige tiltak fra start til mål. Vi skal være nysgjerrige på nye løsninger som bidrar til at vi bruker mindre ressurser eller øker livskvaliteten for menneskene vi kjøper fra eller selger til. Vi skal være modige i å ta dem i bruk, og vi skal være rause mot dem som tør prøve i vår egen organisasjon og med omverdenen.

Bærekraft gjennom hele verdikjeden

Vi i Diplom-Is bryr oss om mennesker, dyr og miljø, og velger bevisst råvarer og emballasje som er produsert på en bærekraftig måte gjennom gode relasjoner til våre leverandører.

Som kunde skal du være trygg på at produktene du kjøper er produsert slik at mennesker, dyr og miljø har blitt tatt vare på – i tillegg til at de er trygge å spise.

Medarbeiderne våre står sentralt i Diplom-Is. Sentralt i arbeidet med bærekraft står derfor målrettet arbeid mot null ulykker og et godt arbeidsmiljø.

Diplom-Is er heleid av meierisamvirket TINE, som igjen er eid av norske melkebønder. Den norske bonden legger stor vekt på dyrevelferd og dyrehelse. Et godt og omsorgsfullt dyrehold gir gode og smakfulle råvarer. Og derfor kan vi lage iskrem av svært høy kvalitet. Vi ønsker også å styrke norsk landbruk, norsk matproduksjon og norske arbeidsplasser, og det bidrar vi til ved å bruke melk og fløte fra norske bønder over hele landet.

Bærekraft er viktig for oss i Diplom-Is. Vi tar vår del av ansvaret og jobber aktivt med å redusere fotavtrykket vårt. Vi jobber hele tiden med å redusere matsvinn, energiforbruk, CO2-utslipp og plastforbruk. I tillegg utvikler vi nye produkter som representerer gode miljøvalg i hverdagen. Når vi lager isen vår her på fabrikken i Nittedal bruker vi kortreist melk og fersk fløte for å sikre god kvalitet og smak.

Iskrem som produkt stiller høye krav til omgivelsene i form av temperatur og emballasje. Ved å eie hele verdikjeden fra produksjon til distribusjon, har vi unik innsikt til å sikre riktig kvalitet og samtidig jobbe målrettet med å redusere utslipp fra start til mål. Vi jobber hele tiden med å utvikle emballasje og pakning som skal være bra for miljøet og samtidig bevare kvaliteten på produktet.

Ved å endre fargen i våre sorte Royal-bokser, kan vi resirkulere 130 tonn mer plast i året. Les mer her.

Vi har også investert i distribusjonsbiler der kjølerommet er drevet av elektrisitet, ikke diesel. Og vi arbeider med flere leverandører om muligheten for å produsere biler som ikke bruker fossilt drivstoff.

Iskrem er en nytelseskategori, og vi jobber hele tiden med å lage iskrem for alle. Om man er laktoseintolerant, har allergi mot melk eller gluten, skal man alltid kunne finne et alternativ. Det skal man også kunne gjøre dersom man ønsker et sunnere alternativ. Ved å ha egne produktserier med mindre fett og sukker, skal det være enklere å ta sunne valg.

Arbeidet rundt bærekraft stopper aldri, og vi i Diplom-Is jobber hele tiden for å kunne bidra positivt til klima og miljø, og våre sosiale omgivelser.

Les også om bærekraft i TINE