Danmark-iskrem
jul-small4040

4-6 personer
Du trenger
  • 1 bøtte Dream Karamell og nøtter
  • 8 svisker
  • ½ dl Cognac
  • 1 neve mandler
  • 3 små marsipanbrød
”Det er dejlig at være norsk i Danmark”. Det vet vi jo. Danskene har også sterke tradisjoner når det kommer til julemat og drikke. Noe av det søte og sterke har vi puttet i denne (voksen) iskremen...Dejligt!
Slik gjør du:


1. Del sviskene i 4-5 biter og legg dem i en kopp med Cognac. La dem gjerne ligge over natten eller la dem ligge mens du forbereder alt det andre.

2. Snitt mandlene fint og del marsipanbrødene i små biter.

3. La iskremen bli lettere myk og bland inn sviskene. Sett i fryseren igjen, ca. 1-2 timer.

4. Server iskremen i glass, pynt med mandler og marsipan. Drypp gjerne over litt bærsaus.

 

Hassel- og valnøtter går også bra. En sjokoladesaus, som firkløversaus, passer også bra. Du kan raspe et kaldt marsipanbrød over som pynt.