Karamellsaus
fest-small4040 bursdag-small4040

4-6 personer
Du trenger
  • 2 dl sukker
  • 6 ss usaltet smør, i terninger
  • 1 dl kremfløte
  • ½ dl vann
  • 1½-2 ts havsalt
Slik gjør du:

ca 3 dl:
1. Varm opp sukker og vann i en kjele på middels varme. Rør slik at sukkeret er smeltet men stopp når det begynner å boble. Pass på, sukkeret skal ikke brenne seg, da må du begynne på nytt...

2. Når sukkeret begynner å bli brunt, ha i smør. Blandingen vil skumme opp og tykne. Rør til smøret er smeltet og ta kjelen av platen.

3. Tilsett fløte og rør det godt.

4. Dryss i salt og rør til du har en jevn karamellsaus.

5. Avkjøl i kjelen i noen minutter og hell på glass. 

Sausen vil tykne når den avkjøler. Den  holder seg i en god uke i kjøleskapet. Varm den eventuelt opp igjen slik at den ikke er så tykk når du skal bruke den.