Vaniljeis med...
safran, honning og multer
Høst-small4040 jul-small4040

4-6 personer
Du trenger
  • 1 boks Dream Vanilje/ PREMIUM Vanilje
  • 2-3 gode ss mild honning
  • 1 klype safran
  • 2-4 dl multer
Multer kan du finne både frosne, ferske eller som syltetøy. Noen har det kanskje til og med hjemme i sin egen fryser, heldiggriser. Syltetøy er gjerne tilsatt sukker, så knip gjerne litt på honningen og varm opp syltetøyet med safran i stedet.
Slik gjør du:


1. Varm opp honning i en liten kjele og tilsett safran.

2. La det stå på middels til lav varme i ca. 5 minutter.

3. Rør det raskt inn i myk iskrem og sett raskt i fryseren i et par timer.

4. Server med lune multer.

En annen mulighet:
Du kan varme opp honning og safran i ca. 5 minutter og så tilsette multer. Server lun honningmultesaus med safran til kald vaniljeis.

Uansett – det smaker deilig!

Mulig noen vil syntes det er stor stas å få den servert på marengs. Og det er det jo. Eller kanskje med små nøttekaker (du kan finne frosne, ferdige i frysedisken) eller kransekakeringer.